Pienoismallit.net

Esittele työtilasi!Oma työtila kaikessa karuudessaan Tiistai iltana, prätkän katteiden kiillotus session jälkeen. Pöytälevy ikeasta, samoin pöydän alla oleva vetolaatikosto, jossa on pidettävä työkalut kissojen takia piilossa.


Hommia riittää - kuva otettu 1.4.2017
Kellarista poistetun 2000:n litran öljysäiliön tilalle on alkanut muotoutua mallinrakennusnurkkaus.Männä viikonloppuna myös puretun WC-kopperon otin hyötykäyttöön.

No niin. Vihdoinkin työtila alkaa olla siinä mallissa, että se jopa voi toimia.

Työpöytänä on Ikean pöytälevy joka on kiinni Ikean Kallax hyllykössä. Hyllykköön on pistetty pari kaappielementtiä, vetolaatikko elementti sekä säilytyslokerikko.Maalauspisteen työtaso on myöskin Ikeasta Svatråsen pöytä. Maalauspisteen imulaatikon poistoletku puhaltaa tilaan josta on koneellinen poisto suoraan ulos. Näin käryt eivät jää sisätiloihin hengitettäväksi.www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S59046553/

www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/70286645/

www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20278167/

www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40346071/

www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40242766/
Kyllä Jaakon tuossa kelpaa mallailla!

Itselläkin taas järjestyksessä, kun vävypoika sai valaistusasiat kuntoon, seinällä yksiputkinen ja katossa kahdella. Pöytä on toiminut aikonaan ompelijan kankaanleikkuupöytänä. Selän takana on rivistö kaappeja, joissa (perikunnalle jäävä?) mallikokoelma. Lokerikkoja velä kaipaa, tulossa viereisestä huoneesta, kun työtietokoneen saa palauttaa lopullisesti työnantajalle (keväällä), ja se työpöytä laatikostoineen siirtyy tänne.

Pintakäsittelyosasto on päivittymässä. Emalimaalit käytetään loppuun niin kauan kuin niitä piisaa. Uusia purnukoita en enää aio hankkia. Akryylisydeemit koeruiskutuksissa ja penslauksissa suurimmalta osin paremmiksi todettu.Viimeksi muokattu 21.7.2018 19:28
Mielen kiintoista että suurimmalla osalla malleista on työtilat sisällä jossain nurkassa lampun valossa??? Itse olen sijoittanu työpöytäni ikkunalle missä on näkymä metsään ja päivän valossa on hyvätyöskennellä. Ainakin minun mielestäni. Kuvassa mukana Cutty Sark-projekti jossa on kyljet odottavat uutta maali kerrosta.
Oma mallailu on satunnaista (lähinnä keskittyy näköjään näihin pimeisiin kuukausiin) ja työskentelypaikaksi on valikoitunut keittiön pöytä. Aluksi ongelmiksi muodostuivat epäergonominen työasento (selkä köyryssä oleminen) ja kanssaihmisten valitus levällään olevista kamppeista. Ratkaisin molemmat ongelmat Ikeasta ostetusta puulaatikosta tehdyllä korotettu työtaso/säilytyslaatikolla. Toki tuossa ei mitään isoa rakenneta, mutta pieniin figuuri yms hommiin tila riittää ja kamat on helppo nostaa kaappiin vaikka joka ilta. Boksin ulkomitat on n 45x30x25 ja siinä on työtason lisäksi kaksi vetolaatikkoa työvälineiden ja materiaalien säilytykseen.


Ylempi vetolaatikko

Varastointi, oma boksi alhaalla, pojan vastaava ylempänä
No niin,muutto on tehty uutteen vanhaan kotiin kotia.Monenlaista pikku rempaa ja siistimistä oli ohjelmassa.Nyt viikko puuhasteltu mallailu huonetta toimintakuntoon,nyt alkaa näytää mieleiseltä.Kaapeissa mallit vielä epäjärjestyksessä mutta lajiteltu merkeittäin omiin kaappeihin.

Vielä pikku puuhastelua,työkalut esille,telineet ja muut pikku hyllyt kuntoon,niin eiköhän kun illat hämärtyy alkaa tulostakin jäleen syntyä.
Viimeksi muokattu 2.7.2019 21:14
Mallit ei edisty, mutta nyt on sentään hyvä aloittaa puhtaalta pöydältä