Pienoismallit.net

Esittele työtilasi!

No, itselläkin määrä on lipsahtanut reippaasti kolminumeroiseksi… Näin siinä tuntuu helposti käyvän :) Pitäisi ottaa rakenteluun ihan toinen asenne, että saisi valmiiksikin enemmän kuin mallin vuodessa.
Terve AJ ja Paavo!

Vuosikaudet sitä tuli rakenneltua keittiön pöydällä, nyt on sellaiset työtilat mistä aina on haaveillut.

Mallivaraston kattavuudesta en tiedä, kun sieltä aina puuttuu juuri se malli minkä haluaisi rakentaa. :D
Moi Pekka, Ollos hyvä.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Sniif, sniif, sitä joutuu yhä edelleen rakentelemaan keittiönpöydällä, sniif, sniif :'(
Terkuin, AJ
Viimeksi muokattu 19.12.2016 08:15 +
  • turhat pois AJ


Mallailunurkkaukseni on nykyään tällainen.
Viihtyisä mallailu paikka :)
Tässä minun työpisteeni. Kaikki tarvittavat kalut mahtuvat vetolaatikoihin/oven taakse, samoin kuin tuo näytille nostettu ruiskumaalausloota.
Ajattelin sitten minäkin esitellä tilat joissa näitä malleja turailen. Olemme sen verran onnekkaita, että tuli n. 20 vuotta sitten hankittua omakotitalo jossa on erinomaiset kellaritilat. Niistä sitten arvoimme harrastustilat sekä vaimolle että minulle, ja omalle kohdalle sattui tuo n. 3x7 metrin huone, jonka sain kalustaa mieleni mukaan. Kauaskantoisena ajatuksena oli hankkia työelämässä vielä olevana mahdollisimman paljon erilaisia koneita, joita sitten eläkkeellä ollessa on mukava käyttää. Ja niinpä nyt sitten n. 6 vuotta eläkevaarina kärvisteltyäni en voi muuta kuin olla tyytyväinen silloin tehtyihin ratkaisuihin.

Tässäpä yleiskuva tilasta. Työn alla ranskalainen 1700 luvun lopun kymmenen tykin kutteri Le Cerf:


Keskellä huonetta on suurehko työpöytä, jolle voi kasata kulloinkin työssä tarvittavat koneet. Nyt kun pitää tehdä erilaisia palkkeja ja rimoja eri puulajeista, on pöytälle nostettu Deltan vannesaha, Proxxonin pieni pyörösaha ja oikohöylä, sekä nauhahiomakone:


Ikkunaseinälle on rakennettu metallityökeskus, joka koostuu mainiosta Wabecon sorvista sekä Optimumin jyrsinkoneesta. Taustalla vielä peltien leikkaamiseen ja pokkaukseen tarkoitettu masiina:


Vastakkaisella pitkällä sivulla sijaitsee maanmainio Eas GmBh:n toimittama CNC jyrsinkone. Tämä pystyy toistaiseksi ainoastaan 2D ja 2,5D työstöön, mutta tarkoituksena on joskus tulevaisuudessa päivittää se 3D ohjelmistoilla ja neljännellä akselilla, jolloin esim. laivamallien keulakoristeet onnistuisivat lähes nappia painamalla:


Huoneen jatkeena on vielä sopiva varastotila, jossa voi säilyttää kaikki puu- ja metalliraaka-aineet, sekä maalit ja muut kemikaalit:
Moi Matti, Huikea työtila huikeilla laitteilla! Kyllä passaa tehdä malleja. Hyvältä näyttää työn alla oleva ranskalainen kutteri Le Cerf. Tsemppiä mallailuun! Parhain terveisin, AJ
Terve Matti, tuohan on oikein kunnon artisaanin työhuone. Ei ihme että kunnon laitteilla ja kätevillä käsillä syntyy korkeatasoisia pienoismalleja. Oma pöytäni oli hivenen sekavampi… :)
t.Henkka
Morjens AJ ja Henkka. Kiitti kommenteista. Totta on että tuolla verstaassa kyllä viihtyy ja on ilo työskennellä. Kuitenkaan hienot koneet ei korvaa tarvittavaa kädentaitoa, jota kyllä tältäkin palstalta löytyy yllin kyllin. Ja tunnustettava on, että monet osat näihin minunkin malleihin on pitänyt tehdä kahteen, kolmeen kertaan ennen kuin on saanut aikaiseksi lähes tyydyttävän lopputuloksen. Ja koko elämähän on uuden oppimista, joka näissä mallitouhuissa se varsinainen "suola" on.
Ja Henkan kanssa olis kyllä halunnut viettää muutaman tovin kauemminkin, niin mielenkiintoisia projekteja sinullakin oli meneillään, niin isoja kuin pieniäkin.