Pienoismallit.net

Kehityskeskustelu

Tämä keskustelu on lukittu.

Palvelimelta oli loppunut levytila. Sen vuoksi tuo kuvien lisäys ei enää onnistunut. Vapautin nyt tilaa, ja kuvien lisäys onnistuu jälleen normaalisti.
Eetu Tahvonen kirjoitti:
Olisi kätevää jos yksityisviestejä lähettäessä saisi valittua, tallennetaanko ko. viestistä kopio lähetetyt-kansioon.
Toteutin tämän sinne samantien.
HIEKKALAATIKKO EI - minä lähden pois heti, jos jokin raati tai muu vaalikolleegio ottaa päätäntävallan siitä mitä historiaan tallennetaan ja mitä ei.

Sen sijaan siinä voisi olla ajatusta, että perustettaisiin tänne 'mallailukoulu'. Halukkaan osaavammat voisivat pitää aloittelijoille kommentointipalvelua, josa neuvottaisiin vähän nopeammalle kehityspolulle yritys ja erehdys vaihtoehdon sijaan. Eli ennakoivaa neuvontaa mallailuprojektin äärellä. Löytyisiköhän tällaisesta kiinnostuneita?
Viimeksi muokattu 25.5.2008 11:54
Olen samoilla linjoilla Tapanin kanssa. Ihan kiva katsella junioreiden tekeleitä,tulee ihan omat hiekkalaatikko ajat mieleen.
Nyt se levytila sitten otti ja loppui, pienet siivoustalkoot taas paikallaan?
Martti Y. kirjoitti:
Nyt se levytila sitten otti ja loppui, pienet siivoustalkoot taas paikallaan?
Arvailen taas, mutta vois kuvitella, että palvelimella ois varattu tietty määrä tilaa gallerialle, ja osa sitten foorumille. Mikäli on edes mahdollista. Eli ei varmaan tila ole ihan täysin loppunut, kuville varattu tila vaan kävi pieneksi. Jos yrittäisin havainnollistaa, niin esim. joissain työkalupakeissa on niitä irroitettavia ja siirreltäviä väliseiniä, millä pystyy tilan jakamaan pienempiin osiin, mutta kokonaistilavuus pysyy samana. Mutta tämä oli ihan puhdasta arvailua.

Mutta ainahan niitä poistettavia / turhia kuvia löytyy. Allekirjoittaneenkin kaikki keskeneräiset mallit joutas poistaa, ei ne nyt oo edenny viikkoihin mihinkään suuntaan. Muita hommia ollu.
Anteeksi jo etukäteen jos tästä on aikaisemmin keskusteltu, mutta onko muut huomannut sellaista, että kun vaihdat profiilin kuvaa niin se ei päivity heti vaan jos kuva on erikokoinen kun aiempi niin se venyy vain saman mittaiseksi ja vaihtuu sitten jonkin ajan päästä?

Ainakin mulla tapahtuu ko. tavalla joskus.
Kalle Julin kirjoitti:
kun vaihdat profiilin kuvaa niin se ei päivity heti vaan jos kuva on erikokoinen kun aiempi niin se venyy vain saman mittaiseksi ja vaihtuu sitten jonkin ajan päästä?
Johtuu selaimen välimuistista. Selaimesi ei siis halua hakea palvelimelta kuvan tuoreinta versiota, vaan näyttää omaan välimuistiinsa tallentuneen aiemman kuvan. Palvelin itsessään on kuitenkin ajan tasalla, ja hakee aina oikean kuvan mitat, jonka mukaan kuva näytetään. Tästä pääset siis eroon ihan vain painamalla päivitä-nappulaa, jolloin selaimen pitäisi viimeistään ymmärtää hakea tuore kuva palvelimelta eikä omasta välimuististaan.

Jatkossa tuokin "ongelma" tulee poistumaan kun v3:ssa profiilikuva valitaan oman kuvanpankin kuvien joukosta.
Marko kirjoitti:
Arvailen taas, mutta vois kuvitella, että palvelimella ois varattu tietty määrä tilaa gallerialle, ja osa sitten foorumille. Mikäli on edes mahdollista. Eli ei varmaan tila ole ihan täysin loppunut, kuville varattu tila vaan kävi pieneksi.
Tuollaista jaottelua ei ole, vaan koko palvelulla on yhteinen levytila. Kuviakin tulee koko ajan lisää, mutta suurempi syyllinen on tällä kertaa palvelimen tekniset ongelmat, joiden vuoksi lokitiedostot paisuvat hurjasti täyttäen levyä.
Muutaman kerran olen huomannut, että galleriaan tai keskusteluun tehdyt muutokset eivät ole rekisteröityneet ja esim. päivitys päivämäärä on väärä - esimerkkinä etusivulla heiluva Simon Mersu ja sinne tänään lisätyt kuvat.
Tapani Huovinen kirjoitti:
Muutaman kerran olen huomannut, että galleriaan tai keskusteluun tehdyt muutokset eivät ole rekisteröityneet ja esim. päivitys päivämäärä on väärä - esimerkkinä etusivulla heiluva Simon Mersu ja sinne tänään lisätyt kuvat.
Meinaatko sitä, että päivän kohdalla pitäisi lukea "tänään", koska viimeisin kuva on lisätty tänään? Vain keskeneräiset projektit toimivat tuolla tavalla. Jo valmiiksi merkittyjä malleja ei voi nostella kuvia lisäämällä.