Pienoismallit.net

Pystyisitkö rakentamaan mallin ilman ohjeita?

Tuossa kun rakentelin Sa-2 Missile System Transporttia niin ajattelin, että jos ohjeet hukkuisi niin ei tulisi mallista mitään. Ehkä jos pari kertaa olisi sen rakentanut niin sitten, mutta ei millään ekalla kerralla. Nyt menisi joku Hasen Mersu ilman ohjeita, kun niitä on muutaman rakentanut.

Mites teillä onnistuisi?
Riippuu hyvinkin pitkälti mallin vaativuudesta.Kyllä nämä perus hävittäjät sais kasattua mutta sitten on joitakin hankalampia esim.jotkut vesitasot joiden ponttoonien tukien teko on ollut ohjeidenkin kanssa vaikeaa.Esim.rakentamani resiininen Caudron g3 oli ilman ohjeita ja niinhän tuo kasaan meni hyvällä lopputuloksella.
Vanha ketju, mutta nostetaanpa kuitenkin pinnalle.

Ostin joskus muinoin Tamiyan saksalaismallisen 7,5 cm pst-tykin, eikä mukana tullut ohjeita. Aikani tutkiskelin osia ja totesin, että varmaan tämä menee näinkin. Kokosin sen sitten valmiiksi perstuntumalta, ja ainoastaan yhdelle palaselle en keksinyt mitään järkevää käyttöä. Joku simppeli tykki siis ehkä vielä menee.

Todettakoon tosin, että olin hieman aiemmin ehtinyt jo koota AFV Clubin 8,8 cm Pak 43/41:n, joten saksalaistykin anatomia oli vielä jotenkuten tuoreena muistissa.
Aiheessahan ei anneta varsinaista aikarajaa, eli periaatteessa voisi koota lähes mallin kuin mallin jos on edes kuva valmiista nähtävillä. Mutta ilman mitään kuvaa voisi olla hyvin haastavaa. Periaatteessa siis niin että jollain kuivanakin vesiliukoidella liimalla selvät osat ensin kiinni ja sitten katselee niitä oudompia. Liimaus olisi purettavissa vedellä ja näin siis ilman vahinkoja. Aikaa vaatisi varmasti. Ja kun olisi kasassa niin joko kerran purkaen kokonaan ja kasaus kunnon liimalla tai sitten liimaa vain joka paikkaan minne ylettää työntämään… Mutta siis periaatteessa kaikki on kasattavissa. Tiedän erään joka on kasannut 5000 palan palapelin tietämättä mitä se esittää. Melkein vuoden se sitä rakenteli palan sinne ja toisen tänne, valmista tuli ja kuvana oli joku kylä lammen takana vuoren kupeessa. Komea peli, sääli vain että kehystämis vaiheessa sen päälle kaatui litran tuoppi asennus juomaa ja palat roskiin…
On olemassa myös tuhansien palojen palapelejä, joissa ei ole kuvaa, vaan kaikki palat ovat saman värisiä.
Kantri kirjoitti:
On olemassa myös tuhansien palojen palapelejä, joissa ei ole kuvaa, vaan kaikki palat ovat saman värisiä.
Oiva lahja anopille; "soitellaan taas, kunhan olet tuon saanut kasattua…"
Tamiyan uudemmat Pantterit varmasti menisivät kasaan.Sen verran monta on tullut vuosien varrella väännettyä…
On mennyt toinen 262 ilman ohjeita.