Pienoismallit.net

AH64 Apachen maalaus

Onko kellään tietoa mikä on se oikea maali sävy Apacheen…? Siis "olive drab" mutta niitäkin on niin monta erilaista. Kaikki info tervetullutta! Kiitos!
Tuo "olive drab" voisi olla Revelin numeroina 46.
Kai esikuvissakin vaihtelua löytyy, minkä tahansa valmistajan "olive drab" sävy sopinee.
Jos aletaan hakemaan jotain tiettyä autenttista sävyä, niin se on loputon suo. Kaksi päivää vanha maalipinta on erilainen kuin 2v käytössä ja kulutukselle alttiina ollut. Skaalavaalennukset yms. kun vielä vedetään mukaan, niin 1:72 sävy olisi eri kuin 1:48…
Satunnaisesti valittu jonkun valmistajan "olive drab" taitaa mennä vähän turhan vaaleaksi, ainakin jos ei haeta jotain vuosikaupalla Persianlahdella kauhtunutta konetta.

ipmsstockholm.org/colorcharts/stuff_eng_colorcharts_fs.htm tarjoaa "US helo drab" väriksi ainoastaan Xtracolorin sävyä, eikä ehdota muiden valmistajien sävyjä. (tosin jostain syystä värisävyn numero on tuolla X152, kun ainakin minulla olevan purnukan kyljessä sävy on X153. Jos ostat tai tilaat jostain, ole tarkkana ja katso, että värin nimi ja FS-numero on oikein).

Mikko
Ainakin Model Masterin akryyli 4723 pitäisi olla täsmälleen tuo FS 34031. Usein vaan on tosiaan niin, ettei koneen väri sitten livenä täsmääkään mihinkään värikarttaan em. syistä.