Pienoismallit.net

Mikä Tiger I versio kuvassa?

Hyllystä löytyy Dragonin 3-1 myöhäisen mallin tiikeri (6406) ja kovasti kiinnostaisi rakentaa kuvan mukainen vaunu/tilanne, vaan nyt pitäisi tietää mitä osavaihtoehtoja käytetään. Kovasti oon koittanu toki googlettaakin mutta laihoin tuloksin, tai sitten en osaa etsiä oikeista paikoista… Asekilpihän tuossa näkyy hyvin mutta esim. tykkitornin kansivaihtoehto ja kupoli, ja värikaaviokin tietty (panzer colors 3 tarjoaa keltainen/vihreä teemaa). Ja siis selvennykseksi vielä että sarja tarjoaa vaihtoehdot late, late command ja final.

[img][/img]
Viimeksi muokattu 4.4.2009 11:15
En tiedä auttaako yhtään, mutta lisää kuvia ilmeisesti samasta tilanteesta:

Kuva 1
Kuva 2

Tiedoissa ainakin mainitaan Villers-Bocage jos sitä kautta pystyy asiaa selvittämään. :)
Hyviä kuvia, kiitos niistä :)
Telapyörien keskiosan pulttijaon perusteella väittäisin että kyseessä on LATE. En tosin mene vannomaan, näyttää siltä. Mutta viisaammat päättäköön.
Viimeksi muokattu 4.4.2009 18:30
Minäkin uskaltaisin sanoa, että kyseessä on LATE-versio: kokoteräspyörät, Mid/late mallinen johtajan kupola ja zimmeritit.
late tiger obstuf lukasin vaunu no:121,on vielä
yksi kuva takaa kuva on kirjassa :tigre 1 sur front l'ouest ,histoire et collection
^ Jep, samaa sanotaan täällä: www.alanhamby.com/late.shtml.
Monokulaarinen tähtäin (-> yksi reikä asekilven oikealla puolella) on myös myöhempien tuotantoversioiden piirre.

Saatan muistaa väärin, mutta eikö Tigereiden jako early/mid/late-malleihin ole keinotekoinen tapa, jolla voidaan lähinnä karkeasti erotella tuotantomalleja? Että saksalaisilla ei ollut tätä jaottelua, vaan muutoksia ja uudistuksia tehtiin jatkuvasti: www.alanhamby.com/changes.shtml
Luulen ettei kovin väärin mene jos käytän sarjan late osia, eli tornin kattoa ilman poikittaista hitsaussaumaa ja kupolaa ilman sadevesileikkauksia. Merkintöjähän noissa kuvissa ei juuri näy, paitsi nuo taktiset merkinnät edessä joten vaunun numeroistakin pääsee sillä että ne ovat palaneet :) Ja takaa otetussa kuvassa tornin "tavaratila" on myös roinan peitossa.
Joku taisi jossain väittää, että toi olisi ollu Witmannin tuhottu vaunu raskassa -44. Mene ja tiedä??