Pienoismallit.net

Maalausjärjestys ?

Tulevalla viikolla olisi tarkoitus tehdä ensimmäinen maalaus ruiskulla. Koekappaleeksi on päätymässä 1/48 leko, P-40M Warhawk. Tähän tulee vain kolmea väriä, keltainen harmaa ja vihreä.
Ajattelin aloittaa ketaisista omakone tunnuksista ja teipata ne sitten piiloon. Seuraavaksi alapinnan harmaa väri ja viimeiseksi yläpinnan vihreä. Olisiko tämä oikea järjestys vai löytyykö kokeneemmilta ruiskun käyttäjiltä parempia ohjeita?
Tuo järjestys on hyvä. Yleensäkkin kannattaa aloittaa maalaus vaaleimmasta ja päätyä tumminpaan sävyyn.
Jos käytät oikein vaaleaa harmaata, niin mielestäni sillä olisi hyvä aloittaa. Keltainen on tosi v-mäinen ruiskuttaa ilman vaaleaa / valkoista pohjaa. Muuten yleissääntönä tuo vaaleasta tummaan on erittäin hyvä.

Jos harmaa on tummempaa sorttia, niin silloin voisit aloittaa ihan valkoisella pohjamaalilla siellä, minne keltaiset tunnukset meinaat laittaa.

/marko
Yleenssäkkin on hyvä koepruiskuttaa esim.valakoisele kartongile koepruiskutukset, jotta selevijjää mualin ohhuus. Ruiskusa pittee käetteää oikke ohutta mualia. Mieluusti vaekka usseempi kerros. Ja niinku etellä on maenittu, keletase alle aena valakosta! TÄ? Tulikohan tämä nyt kieliopillisesti oikein?! Hauskoja ruiskumaalaushetkiä!! Ruisku rulettaa!!
Jos vaa mahollista nii ostappa Games Workshopin skull white pohojamaali ja tärräytäppä sitä kerros ekana. Sitten sen jäläkee vejät ruiskulla loput.:) Tulleepi muute tosi hyvä pohoja tolla.
…pertti
Viimeksi muokattu 21.9.2009 09:53
Se on tuo keltainen vaan paljon helpompi vetää ensin kun sen peittokyky on tummien värien päällä huono.Tottahan se on,että oikeesti sen pitäisi olla se viiminen sävy.Onneksi ruiskulla maalatessa ei tuu suurtakaan eroa värien saumakohtiin.
Tuon maalausjärjestyken olen ilmeisesti pähkäillyt oikein. Tuohon keltaisten alueiden alle olen hankkinut AV Game color/white primer maalia. Tosin se on vesiohenteinen ja pintavärit ovat Humbrolia ja Reveliä mutta kokemuksieni mukaan öljyvärin voi vetää vesiohenteisen päälle, toisinpäin saattaa olla pieni riski olemassa.
Koeruiskutuksia tulee varmaan tehtyä että saa pienen tuntuman ja ruiskun perussäädöt kohdalleen. Samalla tulee opeteltua ruiskun puhdistus.