Pienoismallit.net

Berliinin mallikaupat

Olen lähdössä nyt tulevana lauantaina berliiniin, ja haluaisin tietää, että siinä keskustassa olevia kauppoja on, mistä voisi löytyä ja kuinka edullista siellä on. Ja laittakaa osoitteita, niin laitan niitä sitten ylös. Kiitos jo etukäteen
Viimeksi muokattu 18.11.2011 08:09 +
  • Siirsin tämän omana keskustelunaan aloitetun viestin osaksi tätä jo olemassa olevaa samaa aihetta käsittelevää keskustelua. Tomi Filppu
Ja jos on suomi-malleja sielläpäin, niin ne voisi olla kivoja. Erityisesti II-maailmansodan aikaiset tankit, ja lentokoneet
Laitoin sähköpostiiisi karttalinkin Google Maps -palveluun, olen kerännyt kartalle suurimman osan Berliinin mallikaupoista. Berliinillä voidaan sanoa olevan kaksi keskustaa; länsipuolella Ku'damm, itäpuolella Alexanderplatz. Ihan keskustakeskustassa mallikauppoja ei ole ja tavarataloissa on lähinnä samaa tusinakamaa kuin täälläkin, mutta pienellä matkustamisen vaivalla löydät muutaman hyvän kaupan. Hintataso on ehkä hitusen alempi kuin Suomessa; varaudu ottamaan käteistä mukaan koska korttimaksaminen ei ole siellä yhtä itsestäänselvyys kuin täällä..
Viimeksi muokattu 18.11.2011 06:59
Tuollainen kartta olisi ollut mukava olemassa kun kesällä viimeksi Berliinissä asioin. Silloin totesin Tukholman IPMS:n sivuilla olevan kauppalistan pahasti vanhentuneeksi.

Modelbau Meile Karl Marx Allee 138 Berlin ainakin oli toiminnasa.

Hintataso Berliinin malikaupoissa on lähellä sitä mitä Suomessa. Kannattaa huomioida myös tavarataloketju Karstadt, mallivalikoima vaihtelee toimipisteittäin, joita Berliinissä on useampia.

Muistuttaisin myös tästä keskustelusta:

www.pienoismallit.net/keskustelut/8127_kauppoja-maailmalla/#viesti_110892

Olisi kaikille matkaileville mallareille hyödyksi, jos viitsisitte kirjata sinne kokemuksianne.

edit: lisätty osoite ja linkki
Viimeksi muokattu 18.11.2011 08:54
Pari viikkoa sitten kävin näissä parissa paikassa.

Plastic-Modelbau Alex Lange , Bundesallee 93 12161 Berlin. Metrolla U9 Walter-Schreiber-Plazin metroasemalle. Jos nousee Bundesaleen aukosta ulos on suoraan liikkeen ovella.

Marios Modellbaustudio Spandauerdamm 49 , 14059 Berlin. Charlottenburgin linnan lähellä ( voi jättäää vaimon viihtymään ) Metrolla U7 Richard Wagner Platzille, tai U2 Sophie Charlotten Platzille. Molemmista n. 15 min kävelymatka liikkeeseen. Liike on Klausnerplatsin pienen puiston länsipuolella.

Molemmissa malleja ja tarvikkeita laidasta laitaan. Hyvät valikoimat. Hintataso mielestäni korkeampi kuin suomessa:(
Jouni Koski kirjoitti:
Hintataso mielestäni korkeampi kuin suomessa:(
Tuontitavaraahan mallit ovat saksalaisillekin. Revellit on huokeampia kuin Suomessa.
24 Nürnberger Straße, Berlin, Deutschland, Michas Bahnhof, kävin 3-4 vuotta sitten ja lähinnä pienoisrautatietavaraa, jos oikein muistan
www.michas-bahnhof.de
Pasi Ahopelto kirjoitti:
Keskustassa kannattaa tehdä kierros Motagin (netissä www.motag.de, ja www.motag.de/standort.phtml kartalta) kautta. Hyvä valikoima, ja vaikka osoittautuisi pettymykseksi niin sijaintinsa ansiosta ei vierailu vie paljoakaan aikaa hukkaan.
Eilen havaittua: MOTAG ei toimi enää Strassburger Strassella, vaan ainoastaan varastomyymälässä Strausbergissä kaukana Berliinin kehätien tuolla puolen. Tämä lisäys tähän ketjuun siltä varalta jos joku suunnittelee matkaa ja etsii tietoa.
Kannattaa myös piipahtaa Werken-Spielen-Schenkenin alakerrassa, valikoima vaikutti olevan todella kattava - ainakin Revelliä oli todella paljon.

Yläkerran pienoisrautatiepuljusta saa kaikki mahdolliset dioraamatarvikkeet, käsityöpuodista saa kaikki muut tilpehöörit, ja varsinaisesta lelukaupasta saa perheelle tekemistä.

ns. win-win-win-win!

here.com…any/berlin/shop/werken-spielen-schenken--276u336r-17fcc375c4194b93b70f7ffb421b1391
www.werken-spielen-schenken.de

Lähestyminen onnistuu helposti esim. S1 linjalla, jää pois joko Feuerbachstrassella tai Rathaus Steglitzillä ja kävele. Bussilla pääsi muistaakseni Potsdamer Platzin seudulta bussilla numero 128 (tai 138) melko viereen.

Alueella muutenkin paljon shoppailtavaa joten perheen voimin koko päiväksi tänne.
Viimeksi muokattu 16.6.2013 12:26
Antti He kirjoitti:
Kannattaa myös piipahtaa Werken-Spielen-Schenkenin alakerrassa, valikoima vaikutti olevan todella kattava - ainakin Revelliä oli todella paljon.

Yläkerran pienoisrautatiepuljusta saa kaikki mahdolliset dioraamatarvikkeet, käsityöpuodista saa kaikki muut tilpehöörit, ja varsinaisesta lelukaupasta saa perheelle tekemistä.

ns. win-win-win-win!

Alueella muutenkin paljon shoppailtavaa joten perheen voimin koko päiväksi tänne.
Werken-Spielen-Schenken oli meilläkin koko perheen suosikki, johtuen juurikin tästä lelu-askartelu-mallikauppa-kombinaatiosta. S-Bahnia helpompi konsti päästä paikalle on U9, Schloßstraßen asema on ihan kaupan alla.

Berliinin mallikaupoista yms nähtävästä oli juttu Mallix-lehden numerossa 2/2013.