Pienoismallit.net

Pienoismalleissa Saksa "voittaa"

Omissa hankinnoissa tänä vuonna USA (mallit, lisäosat ja referessit) on ylivoimainen ykkönen (ehkä lähemmäs 70%) ja Japani kakkonen jonka osuus on suurempi kuin muut yhteensä. Muutamana viime vuonna Japani on ollut vastaavasti 60-70% osuudella ykkönen. Voi olla, että ensi vuonna Japani taas tappelee USA:n kassa tasaväkisesti. Saapa nähdä.
Antti Lappalainen kirjoitti:
Eipä tuo varsinaisesti mikään "uutinen" ole
Niinpä.

Veikeää silti, että brittiläisessä sanomalehdessä tai ainakin sen verkko-osiossa on noin pitkä juttu aiheesta. Ihan asiallinenkin, mitä
nyt otsikossa "German" on korvattu raflaavammalla "Nazi"lla. Jotkut paikalliset tosin käyttävät Teleraph'ista nimitystä Torygraph.

Mallari voisi tietysti mussuttaa 'kit toy'-termin käytöstä. Toimittajat…
Eipä löydy yhtään liittoutuneiden kapistusta hyllystä, kaik on kolmatta valtakuntaa. Jossain kaappien kätköissä on joku ikivanha 1/35 Dodge…
Itsellä löytyy kyllä sekäettä, allied että axis samassa suhteessa. Tähtilippu kama(usan merkinnöillä) kiinnostaa ehkä vähiten.
Saksalaisilla oli niin mielettömän kova tuotekehittely toisen mailmansodan aikana että heidän kalustostaan löytyy omasta milestäni paljon enemmän milenkiintoista mallailtavaa kun liittoutuneiden kalustosta.
Nii-in, täytyy sanoa että esim. leko RAF:n kokardeilla on jotain niin tylsää ettei mitään rajaa. Samoin amerikkalainen lentokone jenkkien tähdillä on täysin pois laskuista. Saksalaisten ja liittolaistensa asevoimat ja kalusto vie kyllä voiton 1000-0. Tommyt ja cowboyt ja sammakot pysyköön lestissään..
Voi voi että porukat ovat stereotypioidensa vallassa. Kyllä Nousevan Arskan maa ja United States of Arska ovat sentään jotain hapankaalia sinällään väheksymättä. ;)
Ei saa olla rajoittunut: Maa kuin maa, kunhan on Suomi.
hmmm… koskikohan tuo tilastotieto kaikkien mallien myyntiä, vai pelkkästään Airfixin?
Ainakin Airfix mainittiin niin monta kertaa, että meinasin saada näppylöitä jo pelkästä lukemisesta.