Pienoismallit.net

Fieseler Fi156C Storch

Rakentelen parhaillaan Fieseler Storchia Suomen Talvisodan kuosiin, jossa koko runko alapuolta myöten oli oliivin vihreä ja siivet alapuolelta vaalean harmaat. Osaako joku kertoa, mitkä ovat oikeat värisävyt, kun käytän Vallejon akryyli-ruiskuvärejä? Ja onko muuta muistettavaa Suomi-version suhteen? Sarja on Tamiya 1:48.
Hu 116 ja Hu 126 tai 128 käännettynä Vallejon maaleihin niin on osuva maali. Muunnostaulukoita löytyy netistä.
Kiitos Antti. Haikara onkin juuri menossa maalaamoon.
Miltä tämä Tamiyan sarja vaikuttaa, onko ollut mainittavia vaikeuksia tai puutteita?
Eikö Storchit olleet tullessaan RLM 71 / 65 kaaviossa ? Eli alapuoli vaaleansininen, ei vaaleanharmaa. Hu 65 ehkä hieman vaalennettuna olisi mielestäni paras vaihtoehto. Jotenkin tuntuu että juuri RLM 65:ttä ja Suomen ilmavoimien vastaavaa väriä käännetään tätänykyä liiaksi harmaaseen.
Eki

Tamiyan Storch on parhaimpia Tamiyan malleja(firman 100s sotainjektiomalli ja juhlajulkaisu) ja yleensä malleja eri valmistajen joukossa. Sarjassa on nerokkaita ratkaisuja jotka helpottavatkin mallailijaa(esim. Sivuikkunoiden valaminen harmaaseen runkoon kiinni käyttäen eri valumateriaaleja, mutta myös typeriä laiskuuden "taidonnäytteitä"(esim. ikkunamaskit pitää mallailijan itse irroittaa esimitatusta kalvosta kun se olisi voinut leikata mittaansa jo kuten Eduard ja Montex tekee). Sarja on todella laadukas, mutta jos haluaa "übermallin" niin siihen tarjoaa Eduard ja pari muuta valmistajaa fotoetsejä ja muistamaton valmistaja tarjoaa resiinimoottorin. Ja taasen joku valmistaja(en muista mikä se oli) toi markkinoille suomi-dekaalit+resiinisukset paketissaan ennen varsinaisen mallin tuloa. Taisi olla että ko. dekaalisetin kansallisuustunnuksien sininen oli liian hailakka, niinkuin se tuppaa olemaan.

Eli malli on todella hintansa väärti ja mitä sen rakentamiseen tulee, niin se on monimutkainen ja ohjeita kannattaa noudattaa step by step.

EDIT: Dekaaleja Suomi-Storchiin löytyy Harrasteesta esim.

Ps. Jatkan tätä kun löydän resiinimoottorin valmistajan ja dekaalivalmistajan. Mutta sukset ko. malliin tulee sarjasta ja jos haluaa Hi-techiä niin Eduard tarjoaa sarjaan fotoetsi sukset.
Viimeksi muokattu 3.12.2008 23:16
Eli laatua ja haastetta löytyy, hyvä.
Antti kirjoitti:
Ja taasen joku valmistaja(en muista mikä se oli) toi markkinoille suomi-dekaalit+resiinisukset paketissaan ennen varsinaisen mallin tuloa. Taisi olla että ko. dekaalisetin kansallisuustunnuksien sininen oli liian hailakka, niinkuin se tuppaa olemaan.
Muistaakseni valmistaja oli Kora.
Juha Tähtinen kirjoitti:
Eikö Storchit olleet tullessaan RLM 71 / 65 kaaviossa ? Eli alapuoli vaaleansininen, ei vaaleanharmaa. Hu 65 ehkä hieman vaalennettuna olisi mielestäni paras vaihtoehto. Jotenkin tuntuu että juuri RLM 65:ttä ja Suomen ilmavoimien vastaavaa väriä käännetään tätänykyä liiaksi harmaaseen.
Jari B:n Storch-jutussa PM:ssä 3/08 hän mainitsi rakentaneensa koneen toimitusasussaan.
"Koneet tilattiin ja ostettiin normaalina rauhanajan hankintana suoraan Fieselerin tehtaalta. Tämä pudottaa todennäköisyyttä Luftwaffen käyttämiltä RLM-väreiltä. Kauppa-asiakirjassa mainitaan yläpuolen väriksi Graugün, joka selvästikään ei viittaa RLM-väreihin, niin kuin ei tarvinnutkaan, koska tilaajana oli Suomen Puolustusministeriö, joka epäilemättä pyrki hakemaan Suomen Ilmavoimien ennen Talvisotaa spesifioitua vihreän yläpuolen ja vaalean harmaan alapuolen väritystä. Miten hyvin tässä onnistuttiin on sitten toinen juttu."
Tamyan Fieseler on ehdottomasti hienoimpia malleja, mitä olen rakentanut. Paketti on niin laadukas, että jo osien ihailuun kuluu helposti viikko:) Ohjaamosta ja moottorista saa kärsivällinen rakentaja todella näyttävät.
Tarkkana saa olla, mutta ohjeita uskollisesti noudattaen homma sujuu ilman suurempia ongelmia.
Suomidekaalit tilasin Harrasteesta ilman resiinisuksia, koska koneen mukana olevat sukset ovat aivan hyvät. Referenssikuvia on vaan melko niukasti ST-112:sta saatavilla, mutta niistä kyllä näkee, että Talvisodan kuosissa koneen runko oli kokonaan vihreä.