Pienoismallit.net

Metalliketjujen maalaus?

Nyt olen hankkinut tuon Dragonin Stug III aufs C/D mallin ja ajattelin tehdä sen niin viimesen päälle. Joten: ajattelin hankkia friulin(onko niitä muita??) metallitelat ja kysyisin miten niitä maalataan? Aion pistää vielä migin pigmenttiä päälle että vinkkejä sävyksi. Ajattelin sijoittaa mallin vuosien -43/44 talvelle joten mitkä ovat parhaimmat telat? ajattelin Panzer kolmosen -41-44 käytössä olleet? Eikös Stug III ollut rakennettu Panzer III alustalle.
www.pienoismallit.net/keskustelut/3893_telojen-vari/?hl=telojen%2Cv%E4ri#viesti_49107

Tuolta voi ottaa vinkkiä, eipä sillä MIELESTÄNI ole merkitystä onko telat muovia vai metallia. Ainoa ero tulee siinä että metalli teloista voi hioa kulutuspinnan kiiltävälle metallille kun taas muovisissa tämän joutuu hoitamaan maalaamalla…
Talvi -43/-44 lienee aika myöhäinen C/D mallin sturmeille. Ainakin jos kyseessä on se lyhytputkinen versio. Ei tainnut rintamayksiköillä olla enää yhtään tuohon aikaan.
No tuossapa on myös pitkäputki mukana kahdella erilaisella asekilvellä ja maalaus ohjeet olivat muistaakseni vuodelle -44
D mallia käyttivät vielä 42.
Ahaa, no se muuttaa asiaa.
Mielenkiintoista… Pitää sit vissiin itteki hankkia tuo malli, jos siintä saa jotain noin eksoottista rakennettua.

Millehän yksiköille maalauskaaviot on?
Tässäpä tämä: Pienoismallimaailman sivuilta en enää löytänyt mutta tässä on yhdistetty: DRA9035 ja DRA6009. Ja tuo C 7.5 cm stuk 40L/48 antaa ohjeet vuodelle -45: Unknown unit, East Prussia, Samland, May 1945. Lyhytputkiselle olisi maalaukset StuG Abt 177 -41 ja saman vuoden Stug Abt 243 1 patteristolle. Joten mitkä telat olisivat parhaimmat?
Tomi Heikkilä kirjoitti:
Mielenkiintoista… Pitää sit vissiin itteki hankkia tuo malli, jos siintä saa jotain noin eksoottista rakennettua.
Ei kun tilaamaan. :) www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=DR%206009
paitsi että tosta puuttuu sauköpf
Eihän tuota saukopfia ollut kun vasta G-versiossa…