Pienoismallit.net

Suomi BMP-2

Luin jostain foorumilta (Armorama tai Planetarmor), että Trumppa olisi muokkaamassa uudelleen oman BMP-2:nsa kannen luukkuja. Saa nähdä vastaako ne sitten todellisia suomalaisvaunujen luukkuja?
Mika Haalahti kirjoitti:
Kun työpaikalle tulee aina jotakin vaunukamaa, niin tänään huomio kiinnittyi siihen, että Suomessa on ilmeisesti pyritty korjaamaan kuluneita BMP-vaunujen teloja. Telakengistä mistä on jääpiikit kuluneet, on hitsattu levyä kulutuspintoihin ja keskellä syvennykseen on hitsattu levy pystyyn. Vaikea kuvailla sanoin, mutta jos ottaisin kuvat selvennykseksi. Esa Muikku saattaisi kertoa tarkemmin tästä.
Itse kun vielä 90-luvun loppupuolella olin ko. kaluston kanssa tekemisissä ei tuollaisia omatekoisia talviteloja ollut. Bemarien telat olivat erittäin sileäprofiiliset ja talvinen tieajo niillä yhtä helv…ä!
Kaivetaanpa vanha ketju naftaliinista. Onko tietoa mitä sarjaa kannattaisi katsella jos nyt aikoisi rakentaa Suomessa käytetyn BMP-2:n? Kaikki tässä ketjussa olevat linkit ovat vanhentuneet, liekö tässä ~12 vuodessa tullut tarjolle jotain aihioita & mahdollisia tarvikesarjoja?
Kari Keränen kirjoitti:
Kaivetaanpa vanha ketju naftaliinista. Onko tietoa mitä sarjaa kannattaisi katsella jos nyt aikoisi rakentaa Suomessa käytetyn BMP-2:n?
Eiköhän paras alku ole Trumpeterin BMP-2, joka on vuodelta 2015. Dragonin ja valitettavasti myös Zvezdan tuotteet näyttävät pohjautuvan 1991 Italerin malliin. Trumpeter näyttää lisänneen sisäosiakin vaunuunsa - siitä sitten vaan täydentämään, nämä kun ovat aika täynnä tavaraa. Arvostelu:
www.missing-lynx.com/reviews/russia/trumpeter05584reviewcs_1.html

Täydennyssarjoja Bemareihin on valtavasti, mutta mikä niistä passaa Suomi-versioon on toinen juttu. Scalemates auttaa alkuun:
www.scalemates.com/search.php?fkSECTION%5B%5D=All&q=1%3A35+bmp-2*
Kiitos infosta, laitoin Trumpan sarjan tilaukseen. Katselin kauppoja läpi niin yllättävän vähän oli muitakaan vaihtoehtoja tarjolla, oletan että 40-luvun vihanpitovehkeet on enemmän suosittuja ja modernimmat jää sitten kakkossijalle.

Mitä tulee noihin täydennyssarjoihin niin noista ei tällä tietämyksellä kyllä tiedä mitä tarvisi. Taitaa tulla omaan hyllyyn suoraan laatikosta malli, kunhan vielä jostain löytää Suomi-dekaalit.
Eikös Suomi BMP-2 vaunut saaneet ison päivityksen muutama vuosi sitten käyttöiän pidentämiseksi. En tiedä vaikutusta ulkonäköön mutta ilmeiseti sisusta ja sähköt meni uusiksi????
Kari Keränen kirjoitti:
Kiitos infosta, laitoin Trumpan sarjan tilaukseen. Katselin kauppoja läpi niin yllättävän vähän oli muitakaan vaihtoehtoja tarjolla, oletan että 40-luvun vihanpitovehkeet on enemmän suosittuja ja modernimmat jää sitten kakkossijalle.
Nöinhän se on, vaikka kyllä näitä Kylmän sodan kapineita on tällä vuosituhannella sentään tullut markinoille. Trumpeterin tuotanto on kuitenkin kattavaa ja pääsääntöisesti (uudemmat) oikein hyvää, eikä minusta kaipaa kauheasti lisäosia. T-54/55 on sitten katettu muiden toimesta hienosti.

BMP-2 oli meillä kai varsin alkuperäisessä varustuksessa joitain heijastimia lukuun ottamatta. Valmista dekaalisettiä en tiedä.

Joitakin vuosia sitten Suomen BMP-2-kalustolle tehtiin tosiaan varsin mittava modernisaatio, jossa ilmestyi varustelaatikoita takasivuille, vaijerinkatkaisija jne. Osaan lisättiin myös ymmärtääkseni tutkakuvaa hämäävä verkotus, jonka toteuttaminen olisi aika temppu 1:35-mittakaavassa.
www.reddit.com…r/TankPorn/comments/a6gxh1/finnish_army_modernised_bmp2md_ifvs_on_parade_on/
www.reddit.com…taryPorn/comments/4iv68f/finnish_armys_modernized_bmp2_bmp2_md_fin_1080x568/