Pienoismallit.net

Mistä johdot?

Tässä johtokerässä mitä myydään after tavarana eri värisinä niin pituutta on sen verran per paketti että aika moneen autoon saa johdot laitettua vaikka vähän työvaraa jättäisikin.Hukkapätkistä voi tehdä vaikka vanteisiin venttiilit tai mitä nyt keksiikään.
Hiroboyn johdot ovat edullisia, mutta kyllä kannattaa katsoa elektroniikkaromun ilmaisia piuhoja sillä silmällä. Etenkin käyttökelpoisimpia mustaa ja valkeaa johtoa löytyy helposti monen paksuista. Metallinen johdin on melko helppo poistaa sisältä, jolloin käteen jää mainiota letkua. Tietenkään metallilankaa ei ole pakko poistaa, mutta ilman sitä letku kaartuu mutkalle siistimmin. Ainakin Tamiya käyttää joissain malleissaan "letkuna" ohutta sähköjohtoa, josta johdinta ei ole edes poistettu.
Laitan johdot aina langasta sillä tulee ihan hyvät ja on helpot laittaa.
Kristian Koskela kirjoitti:
Nettikaapelin sisällä on useita lankoja. Taitaa olla 8 lankaa ja niisttä puolet on yksivärisiä. En tiedä, sopiiko automalleihin.
Jos tekee useamman kokoisia malleja useamman tyyppisistä autoista, vähän kaikenpaksuisista piuhoista on hyötyä. Älkäämme unohtako kitarankieliä!
Kristian Koskela kirjoitti:
Nettikaapelin sisällä on useita lankoja. Taitaa olla 8 lankaa ja niisttä puolet on yksivärisiä. En tiedä, sopiiko automalleihin.
Plussana myös netin käytön väheneminen ja mallien rakentelu sen sijaan:)
Kuvan moottorissa tulpanjohdot rautalankaa joka maalattu. Staattinen malli kun on kyseessä, ei tarvitse huolehtia kestääkö maali vai ei. Ja paksuuksia on rajattomasti.

Voisiko joku laittaa myös linkkiä tms. mistä sais jotain ohutta letkua esim. tulpanjohtoihin. Vai onko olemassa ns. jokakaupan(/rautakaupan)tuotteita joista saisi muokattua letku/johot?
Juottamiseen tarkoitettu tinalanka on ylivoimainen tässä. Liimautuu pikaliimalla ja taipuu, mihin tarvitsee. Suosittelen.
MCI Teppo Saari,ei kai enää muuta tarvita…tä?
Juuri noista verkko johdoista, puhelin johdoista, yleensäkkin sähköjohdoista saa aivan loistavaa materiaalia. Maali pintaan jos väri ei miellytä. Kokoja löytyy ja kuparilla tai ilman saa jäykempää ja löysempää, jos maalaa niin kannattaa se muovikuori jättää pois ja taivutella kupari suoraan muotoonsa ja maalata… Ei noista johdon pätkistä kannata itseään kipeäksi maksaa. Eli vanhan tietokoneet osiksi, verkko johdot pätkiksi ja hiirien ja näppisten johdot talteen ennen kuin niillä säikyttelee kaatopaikan lokkeja…