Pienoismallit.net

Letkutelat

Petri Huhtala kirjoitti:
Vesi kikkaa en ole tainnut ikinä kokeilla, pikaliimalle kun on saatavilla erilaisia kiihdyttimiäkin. Sellaista kun tipauttaa tipan, tai suihkauttaa liimalle, niin liima jämähtää heti.
Samanlailla toi vesikin toimii. Itse käytän efektiä silloin, kun liimaan tai täytän paikkoja, joita joutuu kaivertamaan - näihin pikaliima on ainoa mahdollisuus. Käytännössä voi vesihiottaessa dipata hiomatikun veteen ja alkaa hiomaan pikaliimaa heti. Ja heti pikaliima on hiottavakin, ennen kuin se kovettuu lopulliseen kovuuteensa.

Vedellä kovetettaessa saattaa pikaliima huuruuntua, ainakin maalipinnalla, joten varovaisuutta.
Toistaiseksi alapuoli on kiinni, kovin kovin hennon näköisesti kuitenkin. Joku pyörä välistä oli "ilmaa välissä" mutta sinne hammastikulla liimaa ja takaisin painon alle. Katsoo nyt… erittäin hyvin varovaisen toiveikas mahdollisesti uskallan ehkä nyt olla jotenkin.
Raimo Leino kirjoitti:
--
Joustava/kuminen materiaali on haaste myös pikaliimalle - sitä liimaliitosta ei pitäisi liiemmin kosketella sen jälkeen kun se on kuivunut. Niin ja vaikka aineen nimi on "pikaliima", niin niitäkin on olemassa monenlaisia.
--
Markkinoilla on myös "joustavaa pikaliimaa":
www.henkel.fi…g/SID-0AC83309-94A9EF33/henkel_fis/hs.xsl/arkisto-2008-3273_2853_FIS_HTML.htm

En tosin tiedä auttaako tämäkään kumin tai joustavan muovin liimaukseen, mutta voisi kuvitella että toimii paremmin kuin tavallinen syanoakrylaatti. Omassa mallinrakennuksessa en ole tätä vielä testannut, kun en ole tuota ominaisuutta vielä tarvinnut.
Nyt illalla yritin varovasti taivuttaa teloja "yläakselistolle". Ei onnistunut, alapuolen hento liimaus irtosi heti. Tankki on nyt muutoin kasattu täysin maalausta vaille valmiiksi mutta ilman teloja. Jos jostain joskus sattuu palatelat löytymään niin ne voi pinseteillä asettaa helposti paikoilleen. En siis heitä tuota kuitenkaan roskiin, koska siitä saa vielä ihan hyvän jos vain jostain onnistuu saamaan palatelat.

Miten ihmeessä te muut olette onnistuneet kokoamaan letkuteloista kunnon mallin? Tuntuu oikeesti olevan rakettitieteen tasolla noiden letkutelojen liimaaminen.

Saisikohan tuohon tehtyä "telat" ihan jostain muusta materiaalista… "mössäisi" ne kunnolla niin että menisi kuran peitossa olevana. Fazerin Sinisestä alumiinifoliota kenties tai jotain muuta vastaavaa? Miullahan on myös noita "varhaisempaa tuotantoa" olevia Revellin vaunuja joissa on metallinväriseksi maalatut palatelat. Niiden leveys olisi aika passeli, joten jos purkaisi nuo varaosiksi ja tekisi myöhemmin Revellin Tiikerin ja Kunkkutiikerin uudestaan.
Nyt on ihan pakko pyytää jo kuvaa tuosta "ongelma telasta"

1/72 palatelojen löytäminen on todella vaikeata ellei peräti mahdotonta…
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Nyt on ihan pakko pyytää jo kuvaa tuosta "ongelma telasta"
Kun tuo Ju 88 on varmaan jo huomenna galleriakunnossa, niin otan samalla kuvat noista teloista ja laitan tänne.

Kovasti tekisi mieli aloittaa Sherman, mutta hieman "pelottaa" josko edessä on taas samanlainen pettymys :(
Jussi Mänttäri kirjoitti:
Miten ihmeessä te muut olette onnistuneet kokoamaan letkuteloista kunnon mallin? Tuntuu oikeesti olevan rakettitieteen tasolla noiden letkutelojen liimaaminen.
Siis onko ongelmana telan päiden irtoaminen toisistaan?

Jos mahdollista, ne kannattaa hitsata kiinni elektroniikkakolvilla tai kuumalla naulalla.
Vaihtoehtoisesti päät voi ommella yhteen ohuella langalla.
^ Tai paukauttaa nitojalla yhteen.
Jukka Koivusaari kirjoitti:
Siis onko ongelmana telan päiden irtoaminen toisistaan?
Etupäässä se että niitä ei saa telapyöriin kiinni. Ne ei pysy mitenkään paikoillaan ellei niitä saa kiinnitettyä. Ei nuo päätkään kestä yhdessä.

Tämä tankki on jo siirretty "arkistoon"…