Pienoismallit.net

Letkutelat

Locktite vissiin on pikaliimaa? Pitänee kattoa Motonetista samalla kun hakee Pirumertaan uuden raikastimen.

Eli homma menee vissiin niin että telapyöristä raaputetaan ketjuun osuva kohta muoville ja siihen hivenen pikaliimaa ja kiinni?

Teinivuosina ei edes ollut muita kuin letkuteloja, ja muistikuva on että liimasin ne kiinni samalla liimalla millä kokosin mallinkin.

Autotallissa on Bostikkituubi, mutta se ei vissiin käy?
Ei telapyöriä ole tarpeen raaputella, kyllä pikaliima maaliinkin tarraa. Itse en muista letkuteloja liimanneeni ikinä, vaan ohjeiden mukaanhan päät sulatettiin yhteen.
Mie muistelen noista letkuista, että jos niitä ei liimannut telapyöriin kiinni niin eivät istuneet "ryhdikkäästi".

Pikaliima siis tarraa maalipintaankin koska se ei sulata muoviosia yhteen ja siksi ei haittaa vaikka ei olekaan muovi muovia vasten?

Muutoin tuo tankki on oikein onnistunut vihreän päälle tehdyn valkoisen talvicamonsa suhteen. Mietin hetkisen uskallanko kokeilla kuivasivelytekniikalla valkoisen "sotkemista" hyvän vihreän akryylimaalipinnan päälle. Telapyörästö eli vaunun alaosa on valmis. Akryylin nopean kuivumisen ansiosta tuo tuli tehtyä yhdessä päivässä. Telapyörien välit on sen verta suuret että pyöriä ei tarvinnut maalata ennen kiinnilaittoa vaan pensselillä pääsi joka rakoseen suht hyvin.
Itselläni Dragonin Tiger 1:n DS-letkut eivät liimautuneet Revellin neulaliimalla. Liimasin ne polkupyörän paikkarasiasta löytyneellä Tip top- kumiliimalla, puristin vielä yhteen hiuspinneillä ja annoin kuivua yön yli. Hyvin ovat pysyneet. Liimasin ne vielä pyöriin kiinni epoksiliimalla, tungin telojen ja rungon väliin paperitolloja pitämään ne kiinni pyörissä ja annoin taas kuivua yön yli. Lopputuloksena kohtalaisen "tigermäisesti" roikkuvat telat.
Nuo letkutelat on jo valmiiksi "oikean väriset" eli niitä ei sitten kait tarvitse/ole edes tarkoitus maalata? Eihän niissä varmaan maali pysyisikään, kun laittovaiheessa niitä joutuu vääntelemään ja käsittelemään niin paljon…
Jussi Mänttäri kirjoitti:
Nuo letkutelat on jo valmiiksi "oikean väriset" eli niitä ei sitten kait tarvitse/ole edes tarkoitus maalata? Eihän niissä varmaan maali pysyisikään, kun laittovaiheessa niitä joutuu vääntelemään ja käsittelemään niin paljon…
Tietty makuasia mutta kyllä mustakin kumi tai muovi itseltään näyttää. Maalaus on tarpeen, imho.
Jep, eivät ne hyviltä maalaamattomana näytä. Maalin pysyvyydestä en osaa sanoa.
Kyllä letkutelassa maali pysyy, enamelit sellaisenaan, mutta metallisävyiset akryylit vaativat yleensä pohjamaalin. Ja jos jotain rapisee pois, sen voi näkyviltä osin paikkamaalata kun telat ovat paikoillaan.

Ketjujen "päällelaittoa" auttaisi, jos veto- tai johtopyörä tai molemmat olisivat vielä irrallaan, jolloin telat voi ujuttaa valmiina lenkkinä paikoilleen yhtäaikaa näiden reunimmaisten/laitimmaisten pyörien kanssa. Näin telaketjulenkki on helppo liimata pitävästi eikä liimaus ratkea kun lenkkiä muuten joutuisi yleensä hieman venyttämään.
Mie illalla jo kokeilin miten nuo saisi hyvin asettumaan. Ei siinä varmaan ongelmia tule. Venyttää ei ainakaan tarvi.
Viimeksi muokattu 7.10.2011 11:49
Ei onnistu, ei tartu. Locktitella kokeilin. Nyt on toinen tela jo poikki aika rumasti ja telapyörät sen verta "mähjässä" ettei siistiin lopputulokseen enää ole pääsyä. Joudun luovuttamaan ja siirtämään tämän projektin roskakorin puolelle. En halua räpeltää loppuun sellaista mistä ei enää saa siistiä.

Ei enää letkutelatankkia, ja tuon toisen letkutelaisen (Sherman) rakentamista en näillä näkymin aio aloittaakaan ellei "tarvikeosina" ole jostain saatavilla palateloja.