Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Trumpeterin Titanic on edelleen työn alla 1,5kk jälkeen…Aloiteltu Revell 1/72 Northrop F-89D. Värikäs kylmänsodan torjuntahävittäjä pitäisi valmistua.
Muotti on vuodelta 1991 (siirtokuvat onneksi 2013), joten valussa kuoppia (= kittiä, hiontaa) ja muovikin on kovanpuolesta. Osien sopivuus toistaiseksi kohtuu ok.


(foto IT)
Tällaista aloittelin alustan maalauksella. Pitäisi saada pois käsistä ennen kuin tuo tuttavalta saatu originaali Citron Yella/Curious Yellow -maali kuivettuu purkkiin. Ihan autenttinenhan tästä ei tuolla värillä tule, tämä kun on 70-malli ja tuo väri oli käytössä vain 1971. Malli on Revellin 1:25, "new tool" vuodelta 2008. Ei tuota uudeksi uskoisi, ennemminkin mieleen tulee joku Jo-Hanin uudelleenlämmitys, moottorin läpi kulkevine metalliakseleineen. Hyllyssä ennestään Monogramin 1:24 malli, joka omaan silmään näyttää enemmän oikealta, vaikka ilmeisesti siinäkin jotain muotovirheitä on. Tässä ainakin takalokasuojan reuna ja kyljen pokkaus poikkeaa alkuperäisestä. Mutta tällä mennään.

[img][/img]
Tätä vekotinta väsäilin avointen tst-tilojen ryhmikseen…
Maalissa. Näin pääsiäisen kunniaksi tipun keltaisena ;-)
Luulin tämän olevan normaalia mattapintaista massaa, mutta tulikin ihan kiiltävä pinta (lakkaamatta valmis?) Nyt kun vielä kuivuisi, ei ollut oikeata kovetinta tuohon, katsotaan mita toi lakan kovete tekee.

Korin kuivumista odotellessa aikaa touhuta alustan ja isolohkon kanssa. Siirtokuvien kanssa Revell on töpännyt (tai tuon moottorin). T/A versioon tulee kylkiin "340" -teippaukset, mutta kun tämä kone ei ole pikkulohko! Pikkulohkossa virranjakaja on koneen takapäässä, isolohkossa etupäässä, kuten tässä mallissa. Noh, silleen mitään haittaa, kun tästä olisi tulossa R/T ilman ulkoisia koneen kokomerkintöjä, mutta siihenkin pieniä virheitä. Etuhiekkapeltiin on valettu noi spoilerit, jotka on sinällään tehdastarvikkeita, mutta tarkoitettu T/A -malliin, yhdessä takaspoilerin kanssa. Tämän huomasin vasta kun kori oli jo maalissa, eli myöhäistä veistellä pois.
Korin maalista juttelin eilen kaverin kanssa, on jotain polyuretaani-akryyliä, ilmeisesti olisi vaatinut sen oman kiihdyttimensä/kovetteensa, jota mulla ei siis ollut. Kuivuu kyllä tuon akryylilakan kovetteen kanssa (on jo käsittelykuiva), mutta huomattavan hitaasti. Katsotaan huomenna, joko siihen voisi siirtokuvat laittaa. Sinällään hyvä, että on kiiltävä maali, ei tarvitse lakkailla ennen siirtokuvia, ja tuon konehuoneen voi jättää kokonaan lakkaamatta.

Mulla on tällä hetkellä t-60 Miniartilta vielä kesken. Haluaisin saada sen joskus valmiiksi mutta telat ovat todella heikkoja joten aikaa menee! Olen juniori 😊
Tsemppiä, Tarmo!
JV44n FW-190D-11 alkaa olla loppusilausta vaille valmis. Kuvia on tarkoitus laittaa esille pääsiäisen aikana.

E-P


Seuraava pieni dioraamaprojekti, rikkinäinen talo ja sitä ihmettelevä tyttö, vuosi 1946.