Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Tervo Salminen kirjoitti:
Varmasti! Miten tuo yleensä onnistuu?
En tiedä miten sen EP teki, mutta itse olen joskus onnistunut siinä ravistelu-kallistelu-sinitarra-tekniikalla.
Moi Tervo ja Mika,

Hommaa helpotti se, että ensimmäinen lasi putosi pöydälle eikä rungon sisälle. Lisäksi se oli tehty tarkalla sovitteella eli lasista puuttuivat pikku reunukset jotka vastaavat rungon sisäpintaan. Pätkä maskiteippiä lasin ulkopintaan ja sovittamaan takaisin paikolleen. Lopulta sain sen asemoitua kohdalleen ja jopa kiinnitettyä teipin päät rungon ulkopintaan siten, että lasi oli samassa tasossa rungon kanssa. Ja äkkiä nesteliimaa saumaan. Operaation aikana vastakkaisen puolen lasituksen etureuna oli painunut rungon sisään ja takareunakin oli myös lähes irti. Ohjaamon takana olevan kattoikkunan kautta sain pensselin varrella painettu lasin raameihinsa. Ja äkkiä nesteliimaa saumaan. Oli kyllä jonkin asteista säätämisen makua hommassa. Tänään totesin, että kokonaan irronnut lasi kaipasi lisää liimaa. Ja mallailun pitäisi olla rentouttavaa puuhaa.

E-P
Keulakin alkaisi olla läjässä. AK:n Xtreme alumiinia, terästä, päällä Alcladin lakka. Liukuputket päällystetty tuolla Hasegawan Mirror Finish -kalvolla (nämä oli alkujaan kromattuja, mutta putkimiehessä kävi etulyhtyä lukuunottamatta kaikki kromiosat). Kate työn alla, ja taas jonkinlainen läjä pikkuosia (jalkatapit, vivustot, kahvat, peilit jne.). Viikonlopuksi voisi olla valmista.

Vain peilit puuttuu?

Tervon pajalta tulee upeita pyöriä parin viikon välein.
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Ja mallailun pitäisi olla rentouttavaa puuhaa.

E-P
Minulle tulee välillä rentouttava kokemus siitä, että onnistun haastavassa tehtävässä.

Eikö teillä muilla?
Esko Rusi kirjoitti:
Tervon pajalta tulee upeita pyöriä parin viikon välein.
Syytä tullakin, tämän kun saa valmiiksi, on tämän vuoden saldo kolme ostettua mallia ja neljä valmista :) Ei nämä tekemällä lopu!
Toista se oli 70 luvun alussa kun paikallisesta lelukaupasta löytyi 2 mp mallia toisen niistä ostin ja rakensinkin, taisi olla Susukin 250 tai 350.
Esko Rusi kirjoitti:
Toista se oli 70 luvun alussa kun paikallisesta lelukaupasta löytyi 2 mp mallia toisen niistä ostin ja rakensinkin, taisi olla Susukin 250 tai 350.
Tiedän tunteen. Tuolta ajalta puuttuu multakin esim. Hellerin 1:8 Kawa 750:n malli, tuota kyttäillyt, mut menee budjetin ulkopuolelle. Suurempi harmitus on ne (Pocherin?) metallirunkoiset mallit (Jammu ja Suzuki), jotka multa aikoinaan pöllittiin kaapista (pitkä tarina, joka on parempi unohtaa). Ne olis tänä päivänä oikeesti arvokkaita.
Olenko koskaan maininnut, että vihaan teippaamista? Pieniä tahmeita teipinpaloja, jotka liimaantuu saksiin, vetseen, sormiin, vaatteisiin, kaikkialle muualle paitsi sinne minne pitäisi. Ehkä oli väärin sanoa noita pyöriä maalnkuivattelumalleiksi, kun ne pitemminkin toimi motivaation hakijoina!