Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Aika lähellä tämäkin, vielä "muutama" maalaamaton osa. Ensimmäinen mopo, jonka säilytystä vitriinissä pitää pohtia, jonkinlainen "lasinen" tuki laatikossa, mutta vaikuttaa liian matalalta (tai sitten toi kate ei ole ihan paikallaan…). Vaatinee jonkinlaisen korjaussarjan, kun tuo sivutukikin tuntuu jäävän käyttökelvottomaksi.

Toi "muutaman" osan laitto osoittautui sitten paljon työläämmäksi, ja ilmassa oli pari kertaa jo ihan totaalikatastrofin makua. Osittain omaa syytä, kun jätin tuota letkujen vetämistä vähän turhan pitkälle, pitänee jatkossa noiden osalta pitäytyä suunnilleen kasausohjeeseen. Lisäksi onnistuin (jo toisen kerran) sähläämään tuon Revellin lasiosaliiman kanssa, onneksi Trabantissa oppi, että nämä 2K-lakat kestävät tuon Levelling Thinnerin, jolla liima irtoaa, jopa jo kuivuttuaan.
Toiselta puolelta puuttuu vielä vilkut ja jalkatappi/jarrupoljin, täytyy laittaa, kunhan tämä vasen puoli on kuivunut, etenkin tuo seisontatuki. Ja sitten jännätään katelasin sopivuutta, ennen lopullista valmistumista.

Eilisen maalaukset, tämänpäiväiset liimaukset. Ja nyt letkut menee paikalleen oikeaan aikaan :)

Lisää maalailua ja liimailua. Nämä rungot on "isotöisiä", ensin musta pohja, sitten alumiini, siirtokuvat ja lakka päälle. Ja maalaaminenkin on kolmiulotteisuuden takia työlästä. Merkin jo sentään tunnistaa :)

Savonmuan kuningasmallari Tervo tuottaa näköjään liukuhihnalta upeita malleja! 👍👍👍
Yksipyöräinen :) Tamiya on mallintanut ilmansuodattimen yhteyteen akun ja lataussäätimen sekä CDI-yksikön. "Unohtanut" nuo kuitenkin maalausohjeesta, varmaan osin siksi, että katteiden kanssa noita ei kukaan näe. Takahaarukka ei niin Tamiyamaiseen tyyliin kiinni muovitapeilla, säästetty ruuveja? Tai siksi, että noissa oikeesti on mutterien päällä muovinen suojakansi. Pakoputkisto ja joukko pikkuosia kuivumassa, keula vielä kokonaan aloittamatta.

Special Hobbyn Me 209V-1. Vaikuttaa selvästi paremmalta kuin vanha Human sarja (jonka jo ehdin aloittaa joitakin vuosia sitten). Ei kuitenkaan ihan ravistamalla mene kasaan, toistaiseksi on aika paljon kittiä kulunut.
Fortress I etenee hitaasti. Oli mukava ylläri kun yhteen liimatun rungon pyrstöpuolen isot sivuikkunat irtosivat käpistelyn aikana. Otti tovin jos toisenkin saada ne paikoilleen rungon ulkopuolelta.

E-P
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Otti tovin jos toisenkin saada ne paikoilleen rungon ulkopuolelta.
Varmasti! Miten tuo yleensä onnistuu?