Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Moparin vanteiden maalaus on aina yhtä hermoja raastava kokemus. Nuorempana tämän vaiheen mielellään "unohti":) Lisähaasteen hommaan tuo kameran armottomuus, se mikä luonnossa näyttää kyllin hyvältä on kuvassa aivan kauhea. Kohtuu helpolla pääsi, kun maalasi vanteet kiillotetulla alumiinilla ja veti päälle Alcladin kiiltävän (akryyli)lakan. Itse musta sitten reippaasti ohennetulla Revellin puolikiiltävällä mustalla. Hetken kuivuttuaan pahimmat siveltimen tutinat saa cocktail-tikulla siistittyä.

Hecker & Gorosin 54mm Baijerin tykistön asemestari.http://www.pienoismallit.net/profiilit/5879/kuvat/kuvapankki/kuva_141273/
Tämäkin pääsee kohta galleriaan :)

Foilaus muistutti taas enempi eloonjäämistaistelua kuin rentouttavaa harrastusta! Tiedä sitten, olenko (taas) onnistunut ostamaan vanhentuneen BMF-arkin, jonka liima ei pidä vai mikä.

Ja korin pujotus alustaan oli melkoinen kauhutarina. Edellisestä Monogrammin autosta on aika monta kymmentä vuotta (taitaa olla toi galleriassa oleva Challenger), ja noudatin (typerästi) ohjeen järjestystä. Joka osoittautui virheelliseksi.Kun tuo etummainen pelti jäähdyttimineen on paikallaan, on täysin turha unelmoida, että flektin saisi ujutettua jossain asennossa sen sisälle. Varsinkin, kun runko on ujutettava sisälle ensin toiseltä kyljeltään, ja sitten väkivaltaa käyttäen väännettävä toisen puolen sisälokaria, niin että kone pakosarjoineen mahtuu siitä ohi. Ei siis muuta kuin flekti/laturi/hihna hässäkkä irti, jolloin runko menee paikoilleen. Mutta eipä tuo hihna enää mene, ennen kuin sahaat siitä tuon ylemmän hihnapyörän kiinnitystapin olemattomaksi tumpiksi, siellä konehuoneessa, kun ei sitä enää saanut revittyä ulos, kun oli puoliksi paikallaan (luulossa, että kyllä se sinne menee…).

E-100 alkaisi olla maalausta vailla. Pitäisi vaan hankkia ruisku sitä ennen ja opetella sen käyttöä :)
Työn alla Junkers Ju87, edellisestä Stukasta on vierähtänyt aikaa 38 vuotta joten taitaa olla aikakin. Sitten kysymys, liittyen Airfixin 1/48 B-2… tästä ainakin valurankoja kattelemalla sais tehtyä R mallin, pitääkö paikkansa? Sehän voisi tietää siirtokuvakauppaan menemistä.
Hei! Mikäli kyseessä on se sama Airfixin B-2/R-2, jonka itse jostain myyttisestä syystä sain valmiiksi, R-2 on mahdollinen. Koko sarja on ikävä kyllä niin buginen, että jättäisin sen suosiolla laatikkoonsa. Vai satuinko hankkimaan ns. Montag-yksilön?
Mitäs bugeja mallissasi oli Sale ?
Ei siinä ehkä niinkään osien sopivuuden kannalta ollut ongelmia, mutta muovilaatu vastusti "normaalia" styreeniliimaa kovasti. Ohjaamo on karu, taas keula ihan tyhjä, mikä tarkoitti fyllinkiä, ettei päivä paista läpi. Myyjä kehui muotteja uusiksi, mutta aika vaisua oli yksityiskohtien kanssa. Mittatarkkuudesta en tiedä. Kasaamiseen meni totta puhuakseni kolme vuotta (ei tietenkään yhtäjaksoisesti), mistä voi päätellä sarjan inspiraatiotason.
Sale Haapasalo kirjoitti:
Kasaamiseen meni totta puhuakseni kolme vuotta…
Tässä ei taida kaikki puhua Airfixin sarjasta A07115, Junkers Ju87R-2/B-2 Stuka, julkaistu 2017, uusiin muotteihin?
Airfin vanha Ju-87 on vuodelta 1981 ja siitä löytyy ainakin viisi erilaista paketointia.