Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Tällä hetkellä työn alla Revellin 1/72 corsair pian maalaillaan ja myös 1/48 special hobbyn brewster buffalo siihen en enää koske menee ikä jä terveys. Se jääköön hyllylle pölyttymään.
Harrasteesta hätäpikaisesti noudettu nopeasti kuivuvaa Vallejo-maalia (kuivuu jo ruiskun kärkeen ilman Flow Improveria…). Täysin realistista olettaa, että saan valmiiksi tänään UAV Agent Orange HWU-19 -mallin. Olisi sitten ensiesittely huomenna 3.3. Tampereen Pienoismallipäivillä! Toiveena on vielä, että lakka kuivuu …
Erottamattomat!

Sain lopultakin tehtyä Bleriotin puutikkurungon. Ei siitä aivan täydellistä tullut. Pikkasen oli haastava, mutta tulipahan ensikontakti puumallaukseen. Jospa nyt pääsisi hieman lepposamman (toivottavasti) resiinimallauksen pariin. Rungossa 46 siimanpätkää.
Beemaxin Volvo 240 Turbo.. John Player Special väreihin tulee…

Oli katastrofin aineksia ilmassa! Olen liimaillut lasiosia Revellin "lasiliimalla", niin nytkin. Purkin oma sivellin/korkki oli pystyssä pöydällä, ja purkista cocktail-tikulla otetulla liimalla liimailin ajovaloja, kori kädessä, kun tökkäsin tuota korkki-sivellinyhdistelmää kämmenselällä. Kuvittelin, että osui vain käteen. Puolen tunnin päästä aloin ihmetellä, mikä ihmeen knööli on takaluukun oikeassa laidassa. No perr… Sitä Revellin liimaa, kuivuneena! Ja ei kun testaamaan, millä irtoaa. Vedellä ei. Tentulla ei. Vallejon ruiskupesulla ei. Siinä vaiheessa alettiin olla jännän äärellä ja avattiin Mr. Levelling Thinner auki. Zeron 2K lakka sietää tuota näköjään, ainakin kuivuttuaan, Revellin liima ei. Eli sain varovasti vanupuikolla pestyä klöntin pois, tosin tuokaan ei liottanut sitä ihan hetkessä, vaan hinkata sai pidemmän aikaa. Huh, huh!
Antennia, ovenkahvoja ja pyyhkijöitä (sekä paria pientä paikkamaalia) vaille valmis. Antennia varten taitaa joutua opettelemaan tuon valurangan vetämisen, Revel kun tarjoaa vain lähinnä GSM-antennia muistuttavan stumpin.

Tuli pöydälle Trabantin mentävä tila, niin koitetaan saada tämäkin pois kuleksimasta. Homma alkoi tökkiä tuossa tammikuulla sisustan maalaamiseen, kun teipit vuosi kerta toisensa jälkeen :( Noh, nyt sain sen pois jaloista, lattian flokattua, koneen johdotettua ja alustan kasattua. Muistin taas tuon vanhan ihmetyksen, miksi Monogramin pitää katkaista pakosarja/pakoputki niin järjettömästä paikasta, joka ikisessä mallissa. Täysin mahdoton saada siistittyä liitosta.Samoin noi pakosarjojen kiinnitykset koneeseen on todella epämääräiset, liimaat ne ensin koneeseen, niin pakoputket ei niitä kohtaa koskaan.

Dollingerin #213 La Gleizesta

Tamiyan Panther G Late 1:35