Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Itse toteutin oman viirupyrstöni näillä siirtokuvilla siten, että otin kopiot arkista ja leikkasin reunoja myöten kyljen raidat papereista, jolloin ne olivat kuin oikeat mutta vailla liimapintaa. Näitä sitten sovittelin valmistumassa olevan aihion päälle ja vertailin mittoja tehden viimeiset säädöt ennen lopullista liimausta ihan siirtokuvien ehdoilla. Tällaisesta poikkitieteellisestä väljemmillä toleransseilla tehdystä mallinrakennuksesta nyt varmasti joku hifistelijä kauhistuu, mutta kun omana lähtökohtana oli saada malli hyllyyn, ei kilpailuun, niin tämä menetelmä soveltui omiin tarpeisiini.

Aikoinaan ostaessani kyseiset siirtokuvat oli salpapussissa decalien mukana paperilappunen, jossa oli värikuva viirupyrstöstä ja jotakin tekstiä. Siinä muistaakseni mainittiin, että recommended kit Revell jotakin… Mikäli pakkaus yhä on samansisältöinen, pitäisi tekstin löytyä omastasikin.
Viimeksi muokattu 24.6.2014 12:24
Kari Suominen kirjoitti:
--Siinä muistaakseni mainittiin, että recommended kit Revell jotakin… Mikäli pakkaus yhä on samansisältöinen, pitäisi tekstin löytyä omastasikin.
Jep, samanlainen on edelleen - "Recommended kit: Revell DC-8-10 with LGW Miniatures DC-8-50 engines, Artwork by R Charles 2004". Ilmeisesti oikeaa määrää oikean kokoisia ikkunoita ei saa mahtumaan Revellin Kasin uloskäyntien väliin, joten kompromissi on tehty sitten näin.

Olen samaa mieltä että valmis malli vitriinissä menee tärkeysjärjestyksessä kirkkaasti edelle rakennussarjan ja siirtokuva-arkin virhelistasta täydellisine korjaussuunnitelmineen paperilla. Mulla kun on rungon pituus jo lyöty lukkoon niin kokeillaan sitten näin päin että sovitetaan siirtokuvat malliin. No, onneksi nykyään taitaa saada Kasin matkustamoikkunoita myös tarvikesiirtokuvina niin pääsee eroon noista TwoSixin painetuista heijastuksista saman tien. Eikös tämän DC-8:n yksi vähemmän mallailuystävällinen puoli kaiken lisäksi ollut, että ikkunajako saattaa olla pahimmillaan lentoyhtiö- ja jopa konekohtainen?
Viimeksi muokattu 24.6.2014 15:22
Vaihteeksi ensimmäisen rähinän lentokalustoa. Edun nätisti rakentuva 1:48 nieuport 11, johon koitetaan saada lentotunteja näkyviin. Jännä nähdä miten käy, netistä pongasin muutamia hienosti vanhennettuja koneita.
Skifin T-80UD viritettynä resiiniteloilla ja telapyörillä on ollut motivaation ja ajan puuttuessa kohta kaksi vuotta laatikossa odottelemassa. Kaivoin sen nyt taas esille ja muistin taas miksi tuo jäi kesken… Laatu on perinteistä itäblokkia: mikään ei sovi yhteen, osat on kieroja, ohjeet on suolesta ja nuo resiiniosat vielä sotkee kuviot lopullisesti. Kai se on silti yritettävä saada nippuun kesän aikana.
Ukkoja väännän. Keksiikö kukaan missä kaupungissa alempi jamppa kirmaa?

pekka t nieminen kirjoitti:
Keksiikö kukaan missä kaupungissa alempi jamppa kirmaa?
Asusta, olemuksesta ja aseistuksesta sekä maailmanpoliittisesta tilanteesta päätellen kaveri voisi olla juoksentelemassa Aleppon kaduilla Syyriassa.
Väärä vastaus. Studiojoukkueen vastaus?
Tuo Marja-Liisa Hämäläiseen viittaava pose sijoittaa bosniakkitaistelijan Sarajevoon… luulisin :)
Juu, siel meiän Marja-Liisa kultaa toi.
Se on Sarajevo. Tuli oltua pelipaikoilla 1997- 98. Doboj:n kaupungissa… Ei oo Syyriassa, siellä olin 1989 -90. Ar Rafid, pässikomppania…