Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Academyn 1/72 Fi 156 camon maalaus
hynkkeli kirjoitti:
Academyn 1/72 Fi 156 camon maalaus
Näyttää hyvältä. Ilmeisesti naamiovärityksessä teipit reunoilla ja maskausaine keskellä? Sama ilmiö olisi kuin minulla eli pinta on erilainen teipin ja maskausaineen jäljiltä.
Kun työnalla olevat projektit eivät millään edisty julkaisuvaiheeseen erinäisten mokien - joskaan ei onneksi korjaamattomissa olivien sellaisten - takia, niin aloitin neljänneksi auki olevaksi projektiksi tällaisen vanhan entisöintiyrityksen eräänlaiseksi terapiamalliksi. Nuoruuden harrastuksen uudelleen elvyttämisen ensi'hedelmänä' valmistui oheinen Boeing 737-800. Kitillä, paremmalla hiomisella ja uudella maalilla tämänkin ehkä voi vielä pelastaa uuteen elämään. Tavoitteena olisi "liisata" Tuiflyn vanhus Transavian väreihin.

[img][/img]
Vuoden alusta aloitettu Panzer VI on nyt jälleen työn alla piiiitkän tauon jälkeen. Pyörästö ja rungon alaosa maalattu ja lakattu. Seuraava vaihe on palatelojen asennus.
Kesken on ardennien kapinan sturmi,tiger II ja läjä eismeerjägereiden mersuja.
Lähimpänä kalkkiviivoja on tuo stug III.Ikävä kyllä löysin vasta nyt-kun alakerta on valmis-paremman kuvan esikuvasta ja olihan siinä myöhäiset kokometalliset telojen palautusrullat kuitenkin…Sarjasta näitä ei löydy,joten saksasta piti tilata ja maksoivat melkein saman kuin itse malli :( Mutta eiköhän näillä mennä syksyyn asti..
Mikko
Mika Louhiaho kirjoitti:
--Kitillä, paremmalla hiomisella ja uudella maalilla tämänkin ehkä voi vielä pelastaa uuteen elämään. Tavoitteena olisi "liisata" Tuiflyn vanhus Transavian väreihin.
--
Mainio idea. Purkutyö on onnistunut siististi ja lähtökohdat näyttää hyvältä muutenkin!
m t järvinen kirjoitti:
…ja olihan siinä myöhäiset kokometalliset telojen palautusrullat kuitenkin…
En halua kohdistaa tätä juttua juuri lainauksen kohteeksi joutuneelle, vaan yleisemmin foorumille kirjoittaville. Usean henkilön sanavalikoimaan on svetisisminä iskostunut nuo mystiset palautusrullat (return roller). Suomalaisessa panssarivaunusanastossa termi on y l ä t e l a p y ö r ä.

Olen myös hieman ihmetellyt tuota englannin kielistä sanontaakin, sillä kuuklen kuva haku tuo return roller haulla mm. :

Mutta englanniksi termi siis on return roller.
wade kirjoitti:
Mainio idea. Purkutyö on onnistunut siististi ja lähtökohdat näyttää hyvältä muutenkin!
Yllättävän helposti muuten lähti siipikonsoli irti. Liimasin tuon alusta loppuun muistaakseni Contactalla, joka mielestäni on kuivuttuaan kyllä vahva liima. Nyt ei tuntunut siltä. Onko huonompaa nykyään? Noh, tässä tapauksessa hyvä niin, sillä tuosta on nokkapainokin unohtunut laittaa sisälle.

_Ehkä_ saatan vielä sahata tuon ja konvertoida -700:ksi, mutta katsotaan.
wade kirjoitti:
Rungonpätkiä, hartsimoottoreita ja lasersiirtokuvia eli lisää Suomi-malleja kehiin: Kar-Airin viirupyrstö OH-KDM DC-8-51 -konversio Minicraftin -63:sta. Onneksi Minicraft on tehnyt pätkimisen helpoksi, rungon sisäpuolella on valmiit katkaisukohdat ja ylimääräiset kohdistustapit heti uusien runkosaumojen vieressä. Aiemmin olen katkonut vain valmiiksi liimattuja runkoja mutta kokeillaan nyt näillä puolikkailla, jos jollakin rakennussarjalla kannattaa hommaa opetella niin tällä laatutuotteella!

TwoSixin viirupyrstön decalit on muistaakseni mitoitettu vanhalle Revellin sarjalle,
joten joutunee suhteuttamaan oman konversionsa vähän decalien mukaan, ellei halua konstailla pituuserojen kanssa siirtokuvia sitten aikanaan asennettaessa.

Omia havaintojani kyseisistä siirtiksistä:

Siirtokuvat näyttävät varsin siisteiltä arkilla ja myös pinnassa, mutta niissä on virheitä. Vasemmalla sivulla
etuovesta taaksepäin on oven ja ensimmäisen exitin välissä vain 9 ikkunaa kun pitäisi olla 10 ja takimmaisen
exitin ja takaoven välissä niinikään yhden ikkunan vaje, pitäisi olla 14 ja on vain 13. Oikealla sivulla takaoves-
ta eteenpäin ensimmäinen ikkuna on liian lähellä takaovea ja tyyppimerkintäkään (DC-8-51) ei oikein ole paikoillaan. Rekisteritunnus (OH-KDM) on vähän turhan lihavahkolla , mutta helposti korjattavissa vaikka tekemällä tekstinkäsittelyllä uusi.

Kyllä näistä aineksista ihan siistin viirupyrstön saa, jos ei anna decalin paksuuden ja em virheiden häiritä.
Ikkunalinjan korjaus on nähdäkseni mahdoton, sillä se muuttaisi kokonaisuuden mittasuhteita niin paljon, että
se vasta häiritsisi. Koko siirtokuvasarja pitäisi tehdä uusiksi, jotta virheet voi korjata.
Viimeksi muokattu 24.6.2014 10:52
Kari Suominen kirjoitti:
--
TwoSixin viirupyrstön decalit on muistaakseni mitoitettu vanhalle Revellin sarjalle,
joten joutunee suhteuttamaan oman konversionsa vähän decalien mukaan, ellei halua konstailla pituuserojen kanssa siirtokuvia sitten aikanaan asennettaessa.
--
Kiitoksia tiedoista, tämä on hyvä tietää jo etukäteen! En tosin ole miettinyt siirtokuvia vielä oikeastaan ollenkaan enkä varsinkaan uskaltanut verrata tämän dokumentin mittoja TwoSixin näkemyksiin… :)

Ehkä on parempi ajatella tuota TwoSixin tarvikearkkia vain aihiona, samoin kuin Contrailsin moottorisettiä. Tarkoituksena on rakennella Kasia kaikessa rauhassa ja rennolla mielellä, ikuisuusprojektiksi lipsahtamista kuitenkin visusti vältellen.