Pienoismallit.net

Mitä työn alla?Hobby Bossin (1:48) T-34/85. Vietnamilainen yksilö tälläkertaa luvassa. Mietin ottaa tällä osaa T-vaunujen ryhmärakenteluun, mutta huomasinkin äsken, että sinne ilmeisesti kelpuutettiinkin vain T-54-vaunusta eteenpäin.

Itsellä tämä on toiminut viikonloppumallina, koska perjantaina aloitin rakentamisen. Huomenna jos saisi vielä valmista.
^ Mukavaa nähdä kaukomaiden kalustoa. Ikuisen ihmettelyni aihe on aina ollut, että miten telaketjujen maalaus/säistys onnistuu tuossa vaiheessa. Kyllähän siinä telapyörät sotkeutuvat pakostakin kun ahtaita paikkoja riittää?
^ Eikös ne telapyörät sotkeudu muutenkin samasta liasta kuin telaketjut ;)
^ Voin sanoa, että en ole ennen tehnyt teloja ja pyörästöä näin yhteenliimattuna. Telat olivat vain sen verran hirveät, etteä ne olivat pakko liimata yhteen telapyörien kanssa.

Katsotaan millainen lopputolos syntyy… :)


Nyt on telat kurattu, lisätty metallin kiilto ja asetettu paikoilleen. Chippailutkin sujuivat hyvin. Pensselillä mallin läpikäyminen vie vain aikaa, aikaa ja aikaa…

Vielä washit, öljyvärit ja muuta härpäkkeet vaunun päälle, niin ollaan valmiita.
Academyn 1/72 mitoissa Fieseler Fi 156 Storch aloitettu, mukavalta sarjalta vaikuttaa..
^^Vietnamin T-34/85 valmistui eilen illalla. Katsotaan, jos saan siitä tänään tai huomenna kuvia otettua ja myöhemmin sen lisättyä tänne palveluun.
Dragonin 1:72 challenger 2 tankki, suoraan laatikosta. Referensseinä sarjan ohjeet, vähän niinku terapia malli ilman turhia paineita.
Näihin jää koukkuun:Valujäljessä yms. on aika paljon eroa nyky-Tameoon, mutta ilosesti näyttäs, että vanhemmatkin mallit on aika viimosen päälle suunniteltu. Vielä kun keksisi tohon värit, suurin syy Lotuksen ja Ferrarin valmistumiseen oli "helppo" maalaus, sävyt kun löyty suoraan spray-purkista. Nyt vissiin joutuu ruiskumaalaus hommiin..
A330-moottorien perusmaalaukset ilman siirtokuvia näyttäisi tältä:


En ihan luota pankkojen uusiin sovitteisiin niin että uskaltaisin liimata motit valmiiksi maalattuihin siipiin, mutta helpompi noita on detaljoida lopulliseen kuosiin tämän näköisinä muiden maalausten jälkeen. Moottoripeltien yleisprofiili parantui yllättävän paljon etuosan alareunan kittauksen jälkeen, nyt muistuttaa jo enemmän esikuvaansa useammasta kuvakulmasta.