Pienoismallit.net

Mitä työn alla?


Työn alla Revellin näkemys Le Mansin 24-tunnin kisan voittajasta vuodelta 2006 - Audi R10 TDI.
Tämä Audi oli sikäli erikoinen tapaus, että se oli kautta aikain ensimmäinen dieselmoottorilla varustettu Le Mansin voittaja - ja erikoista oli myös se, että kyseessä oli avoauto.

Laatikon merkintöjen mukaan tämä Revellin mallisarja on valmistettu Puolassa vuonna 2007. Sarjan laatu on tähän mennessä osoittautunut melko kauheaksi - kauhulla odotan seuraavia vaiheita - vaiheita joissa iso ja monimutkainen moottori & voimansiirto pitäisi saada mahdutettua tuonne auton ulkokuoren alle.
Viimeksi muokattu 3.1.2014 16:38
Fine Moldsin 1/72 X-Wing on edennyt dekaalivaiheeseen, mutta valitettavasti siirtokuvat särkyvät ikävästi riekaleiksi, mikä vähän hidastaa. Sain lopultakin myös tarpeeksi inspiraatiota kasatakseni Dragonin 1/35 Mausin teloilleen ja yläkannen kiinni, mutta nyt jäin jumiin korjailemaan mallin isompia vikoja (mm. etummaisen ammusdeflektorin sahaaminen kolmiosaiseksi, jne).
Minulla pyörii useampia projekteja samaan aikaan tässä pöydällä. Viime aikoina on ollut veistämisen kohtana lähinnä Mild Customeita.

'60 Plymouth Fury on Piirosen Markon hartsisarja, joka on oikeinkin hienoa valua. Tässä kuva ihan alkuvaiheesta AMT '62 Catalinan valkosivuilla ja Chrome Reverseillä. Nyt olen sheivannut muutamia merkkejä ja tekstejä sekä täyttänyt parit ilmakuplat alahemoista, mutta pohjatöitä riittää vielä hetkeksi.

'61 Oldsmobile F85 Wagon on Jo-Hanin sarja. Sisusta on valmis ja alustan maalailutkin kuivuvat parasta aikaa (Alusta on siis yhtä klönttiä) ja kori odottelee kiillotusta. Saha ja laikka on laulanut tässä projektissa runsaasti, vaikka korimuutoksia en tehnyt. Sarjan oma sisusta oli vain niin karmea, ettei sitä voinut käyttää ja uusi sisusta on kasattu pohjalevyn päälle. Ovipahvit on scratchina tehdyt, keskikonsoli on muokattu AMT:n '57 Fairlanesta, takapenkki '69 Novasta ja Evergreenistä yms. Kojelautaakin piti silputa, kun ratti oli liian keskellä.
Oldsin perään tulee vielä V8 Drag Boat trailerilla ja rekvisiitaksi vesisukset ja surffilauta…

'50 Oldsmobile on Revellin uusi setti joka on todella laadukas. Siitä tulee kaksvärinen Mild Custom lähes ilman korimuutoksia. Moottorina 303 Rocket hieman detaljoituna ja sisusta on ihan suoraan boxista. Alusta tietysti madallettu jousia lyhentämällä ja takaa runkoakin joutui hieman uudistamaan…

Muita esimerkiksi AMT '69 Charger Daytona (Jossa osat ei sovi paikalleen), Hot Rod Jeep (Pistäkää YouTubeen Roadkill Episode 15), The Ramchargers '61 Phoenix, '62 Impala S/S, Grumpy's Toy '66 Nova yms yms.
Vähän paljojen ukkeleiden maalauksen vastapainoksi piti ottaa joululomalla työn alle vanha tsu tsu veturi … pääs välillä kasamaa jotakin.
Yritän elvyttää kadonnutta mallailu intoa pikkuskaalan Brummbärillä. Ensimmäinen Trumpeter mallini.
Tällä hetkellä työn alla seuraavat maliit MIG-25,F-4 D phantom ja nieuport 17.Kaikki 1:48. Tarkoitus olisi edes yksi saada tikkakoskelle valmiiksi.
Eilen aloitin Trumpeterin Grille 17 härpäkkeen tekemisen (Gesützwagen Tiger Für 17cm Kanone). Nyt vaunu osuus loppukokoonpanoa vaille valmis. Tällä kertaa ajattelin että kynäruiskun kanssa menee ikä ja terveys näin ison mallin kanssa niin hain AD:ltä ruosteenesto pohjamaalin (auto K) spraypurkissa. Väri vastaa mielestäni aika täydellisesti saksalaisten käyttämää punaista pohjamaalia joka tulee jäämään sisätilojen väriksi ja ehkä muuallekin. Täysin matta maali.
Moi. Itse aloitin joulun jälkeen ensimmäisen projektini (teini-iän rävellyksiä ei voi millään muotoon mainita projektiksi). Projektina on klassikko 1:24 Dodge Challenger. Jotenkin tuntuu, että tämä on alkanut menee aavistuksen reisille mutta onhan tämä sentään esimmäinen projekti. Hyvää harjoitusta seuraavalle projektille mikä on 1:4 Polttomoottori V8.


Maali on vielä märkää ja kuvaustekniikka väärää.


Akselit onnistu yllättävän hyvin.


custom versio koneesta


Luulempa, että joutuu sisustan vetää uudestaan.

täytynee harjoitella tuota ruiskun käyttöä ja myös sen maalin ohentamista :D
Tähän päälle saisi seuraavaksi ruiskuttaa khakia peittomaaliksi:

www.pienoismallit.net/kirjoitukset/arvostelu_625/

Anteeksi, kun URL on vielä mystiikkaa. Zeroa olen rakennellut.