Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Kyllä on Tomi tulossa ällistyttävän upea vaunu ja piristävää vaihtelua vaikken näistä ensimmäisen kahinan panssareista mitään tiedäkään!
Kai tämä on ekan sodan härveli?
Mikko
Eiköhän tuo ole hiukan välimalli, -30 luvun helmiä ja oli käytössä toisen kahinan alkumetreillä.
Ok,tainnut olla suunnittelija vanhan liiton miehiä..mutta upea malli!


Työn alla tämä Eemeli-Mersun 1/4 mittaristo. Kohta pääsee säistämään.
Piiiitkän kuivan kauden jälkeen kadonnut mallailuilo on taas löytynyt. Tamiyan kunkku onkin edennyt melko mukavasti kohti maalausvaihetta:

Raimo Leino kirjoitti:


Työn alla tämä Eemeli-Mersun 1/4 mittaristo. Kohta pääsee säistämään.
Jes! Hieno malli, ei muuta voi sanoo. Tässä on kiinnitetty huomiota myös siihen, mikä usein jää mallareilta sivuseikaksi: alustaan/kehyksiin. Näyttää tosi viimeistellyltä. Oisko tuon rusehtavan taustan voinut päällystää vielä vaikka harmaalla saralla tai muulla sota-ajan materiaalilla?
^ Jari moi - tarkoitus on maalata tuo ruskea taulun takalevy, en vaan vielä yhtään tiedä, että minkälaiseksi - mittaristoa ei ole siihen vielä kiinnitetty (mittaritaulu on vain sinitarralla kiinni valokuvaamisen ajan). Olen myös pohtinut, että sopisiko tuohon mittariston seuraksi esim. saksalaisen lentäjän kankainen rintamerkki mittaritaulun alapuolelle - siis kotkatunnus hakaristeineen? Siinä sitten tulisi mukaan se kauhea hakaristi ja se taas voisi aiheuttaa kaikenlaista närää tietyille ihmisille, jos tämä "taulu" joskus päätyisi julkisesti johonkin pällisteltäväksi.
Niin ja jonkinlainen metallinen nimikylttikin pitäisi saada aikaan - tekstillä Messerschmitt Bf109E mittaristo. Tuonhan voisi teetättää jollakin kultasepällä - tiedä sitten, että kannattaisiko tuo kyltti sijoittaa talun kehykseen vai tuonne sisäpuolelle mittariston seuraksi?

Niin ja tätä projektia suunnitellessani tarkoitukseni oli myös sijoittaa tuohon mittaritaulun alapuolelle 1/48 skaalan Mersun rungon puolikas (kylki) - siis siten, että siinä olisi ollut mukana vain sen kyseisen kyljen siivet. Peruin tuon suunnitelman, koska taulu näyttikin sitten jo liian ahtaalta. 1/72 skaalan Mersun rungon puolikas siipineen tuohon kyllä saattaisi mahtua, mutta sitten siitä koneesta pitäisi rakentaa esim. romanialainen versio keltaisilla palkkiristeillä - näin välttäisi sen kauhean hakaristin näkymisen. Ja toki Mersu Romanian tunnuksilla/maastoväreillä olisi erikoinen ja värikäs yksilö!
Viimeksi muokattu 5.10.2013 13:28
Terve Raimo,
asiahan ei minulle kuulu mutta esteettisesti tuo on nyt juuri kuten pitääkin.Kaikki ylimääräinen tilpehööri vie huomiota pääasiasta.Ja tuo kehys ja taustan väri on jonkinlaisina vastaväreinä todellakin hieno juuri tällaisena.
Toki se ei ohjaamoon näkynyt mutta oikean mittaritaulun takana oli melkolailla tuon värinen nahkainen tai kankainen mittariston ja niiden johdotusten pölysuoja.
En muuttaisi mitään,niin kuin en ripustaisi autooni wunderbaumiakaan..
Hieno taulu,taidan värkätä samanlaisen joskus,
Mikko
^ Moi "mt" - kiitokset mielipiteestä - on AINA mukavaa saada palautetta ja kuulla toistenkin ideoita.

Ai niin, ei minullakaan ole autossani Wunderbaumia killumassa - eikä edes karvanoppia ;-)
Nyt on kyllä vaikea myöntää,että työjärjestyksessä kiilasi hasen nelikasin eemeli-mersun edelle tamiyan saman skaalan hetzer..
Ja oli muuten miellyttävin malli, minkä olen kuuna päivänä rakentanut!
Olo on vähintäänkin kerettiläinen,mutta pakkohan tuo sympaattinen telavehje on vielä tänään pohjamaalata kun on kerran draivi päällä…
Mikko