Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

1/144 Baby-Boeing 737-200 pätkäistynä -100-sarjaiseksi Airfixin sarjasta. 2 ikkunaa pois siiven edestä ja takaa + summittainen tarkistusmittaus TwoSixin Lufthansa-siirtokuvista.

Lisää ikuisuusprojektien edistymistä 1/72-Boeingin rinnalla :)

Saanko ihan mielenkiinnosta udella, mistä tuo mittanauha on peräisin? ;)
Pari keskeneräistä nostin pöydälle eli Tristarin Pz.BfWg 38(t) Ausf.B ja AFVclubin Sd.Kfz 251/3 D. Molemmissa runko pääosin kasassa ja pyörät alla.
Jokohan sitä saisi aikaiseksi jatkaa eteenpäin, kun ei työelämän asettamat rajoitteetkaan enää vaivaa. Huomasin että liki puoleen vuoteen ei ole tullut "Jussin pajasta" sotakalustoa ulos.

Vaiheessa on Airfixin pikkuruinen japskitankki, Type 97 "Chi Ha". Vuoroaan odottelee myös niinikään Airfixin T 34/85. Näillä tankeilla voisi itsensä sysätä liikkeelle ennen "haastavampia" lekomalleja, joita on Ju 88 ja He 111.
Jussi Tee kirjoitti:
Saanko ihan mielenkiinnosta udella, mistä tuo mittanauha on peräisin? ;)
Saa udella, olen tulostanut noita referenssiliuskoja omiin tarpeisiini suoraan kanadalaisen valokuvaajan ja geologin (?) Jim Elderin sivulta:
Photographic Reference Scale

Erilaisia mittatikkuja ja referenssikortteja voi ostaa myös rahalla jos viimeisen päälle tarkkoja millimetriasteikkoja tai harmaakortteja kaipaa, mutta tällaiselle amatöörille tuo ilmainen Creative Commons-lisenssiversio on ollut ihan riittävä. Oikean reunan harmaa neliökin toimisi vielä paremmin jos vain viitsisi tulostaa noita jollakin muulla kuin vanhalla toimistolaserilla ;)
Nippu pikku ukkeleita valmistumassa dion kera Henrik VIII ajalta. Ukkeilta noin 50 kpl ja ukkojen koko noin 30 mm
Drakenin ohjaamon maalaus työn alla.

Harvinaisen hienoa valua - yhtenä kappaleena valettu sivuseinät, ohjaussauvat ja muut hanikat paikalleen - mutta melko turhauttava maalattava. Onneksi noiden mustien paneeleiden ja alueiden maalaus oli se vaikein homma, nyttemmin maalatut muut detaljit olivat helpommat.
T-26 projekti eteni hieman tuossa taannoin, nyt taas jumittaa pahasti. Viimeisenä pikainen koivukokeilu dioraamaa varten, täytyy kokeilla uudestaankin ja vähän kehitellä lisää.

Kolme sturmia, kaksi T-55:sta, yksi T-54, yksi PT-76, yksi BTR-50, Pak 40 ja 36…
Lakkaus, siirtokuvat, parit pikkuosat ja tällä kertaa erittäin maltillinen säistäminen jäljellä.