Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Nyt kun kevätlukukauden yliopiskelut on yliopiskeltu (kah, virkamiesruotsikin losahti läpi! :D), siivoilin pitkästä aikaa työpöytää ja pistin tulille uutta mallia. Onhan noita keskeneräisiä ehkä liikaakin, mutta tuore siivo - tuore malli pöydälle. Revellin paketoimaa Hasen 1:72-skaalan Draken. Pitihän siihen mennä aftermarket-sälää ostamaan. Ohjaamo nyt on melkein pakollinenkin hankinta… ;)

Mutta kertokaas, millä ilveellä ovat mahtaneet Airesin pojat tarkoittaa maalattavaksi nuo sivuseinä- ja konsolidetaljit, kun ovat hieman haastavan oloisesti yhtenä kappaleena valettu kiinni ohjaamoammeeseen…?
Vihdoinkin Airfixin Seafire pääsyt maalausvaiheeseen

Revellin iso Aida nostettu työpöydälle. Tuossapa sitä sitten riittääkin askaretta koko kesäksi :)
Vähän hidastunut tämä rakentelu, mutta nyt tuli ulkomaanmatkoilta ostettua Bburagon 1:24 Alpine. Kun halvalla sai, niin olihan se pakko ostaa tommoseks paranteluprojektiksi. Tällä kertaa vähän paremmin maalattu metallikori kuin Testarossassa.
Tuossa drakussa pääsee Eetun taidot oikeuksiinsa:)
Vähän pidemmällä mennään mitä kuva antaa ilmi, mutta homma etenee! :)

Päätin vuosien jälkeen taas aloitta mallailun vaatimattomasti 1/24 Itallerin F40 Racing mallilla johon sitten huulluuksissani innostuin heittämään itse tehdyt 2.4Ghz radiot ja sähkömoottorin. Ei Ferrari ole Ferrari jos sillä ei ajamaan pääse. Tarkoitus on piilottaa elektroniikat mahdollisimman hyvin. Sähkömoottori mahtuu ainakin heittämällä moottorin sisään piiloon. Ainoa kompromissi jonka olen tähän mennessä joutunut tekemään on vetoakseleissa. Ovat karkeasti kaksi kertaa paksummat kuin skaalaan sopivat. Ei vaan oikein löydy tarpeeksi ohuita materiaaleja ja työvälineitä. Ristinivelet ovat jo nyt 0.5mm messinkiä. Saa nähdä miten kestävät. Mielenkiintoista miten pieniä ja halpoja nykypäivän elektroniikka komponentit ovat.

Kunhan projekti ottaa kunnolla tuulta alleen, lupaan tehdä teille aiheesta oman topikin. Tällä hetkellä ei ole vielä paljon näytettävää, kun maaleja, liimoja ja muita tarvikkeita on odoteltu jo puolitoista kuukautta. (Kiitti Jarmo!)

P.S. Tarkoituksena on julkaista radiolaitteiden lähdekoodit ja piirustukset opensourcena jos jotain muutakin sattuu kiinnostamaan omien radioiden värkkääminen malliin. Komponenttien hinta liikkuu todennäköisesti siinä 10-20€ välillä.
Ärräpää kirjoitti:
P.S. Tarkoituksena on julkaista radiolaitteiden lähdekoodit ja piirustukset opensourcena jos jotain muutakin sattuu kiinnostamaan omien radioiden värkkääminen malliin. Komponenttien hinta liikkuu todennäköisesti siinä 10-20€ välillä.
Hei! Mielenkiintoisen kuuloinen projekti! Odotan innolla mitä tuleman pitää. Elektroniikkakomponenttien ujuttaminen on muutamia kertoja ollut haaveena, mutta koulun fyssa tuli nuorena ja tyhmänä skipattua tehokkaasti.
Maakalustoa mittakaavan 1/72, Electra dioraamaan rahtikärry:

Seuraavaksi kiiltävä lakka.Tähän 1:32 F-15E Eagle.