Pienoismallit.net

Mitä työn alla?

Tällä hetkellä työpöydällä on kolme mallia: Airfixin Trident 1/144, FRSN:in Convair Coronado 1/144 ja Revellin Lontoon taksi 1/24. Yksikään malleista ei todellakaan ole shake and bake-tyyppinen.

Matkustajakoneet ovat uusi askel mukavuusalueeltani. Loputon hiominen ja varsinkin valkoisen maalin virheettömäksi saanti ovat taas aiheuttaneet nitrojen käyttöä:-). Kaikki mallit ovat jo aika pitkällä.
just sain Sturerin valmiiksi ja kaivoin sängyn alta viime kesänä jo hommaamani Trumpeterin King Tiger 1/16 hirvityksen jos sitä nyt uskaltaisi ruveta tekemään. Työtähän siinä on enemmän kuin lääkäri määrää, mutta eipähän tule aika pitkäksi. Mietin tässä pitäisikö näitä isoja malleja varten hommata Iwatan HP-TH 0.5mm voisi olla isompia pintoja mukavampi vedellä.
Oheinen dioraaman poikanen on kehitteillä työnimellä "Italian strikeforce". Tamiyan uudempi m13/40 Friulin teloilla ja Mini Artin miehistöllä. [img][/img]
revellin p47 1:72 sai pohjamaalit pintaan.
Albatrossin siipitukien kuivuessa jatkoin välipala malli Fokker E.IIIn takilointia :) viimeistä vaille valmis.
Mi-8AMT projekti edennyt hieman. Takarungon pyöreä muoto sahattu suoraksi yksiosaisen alaspäin aukeavan
takaoven oven asentamista varten. Rungon oikeaan puoliskoon avattu uusi oviaukko ja asennettu kaksiosai-
nen liukuovi, jonka päälle sijoittuu skrätsinä duunattu lämmönvaihdin (teipillä koesovituksessa). Runkoon oike-
alle tuleva polttoainesäiliö on myös lyhennetty.Kun tämän osalta etenen maalausvaiheeseen, ei ole pulaa aihioista "maalinkuivumis-
malliksi". Näitä loppuunsaattamattomia projekteja on kertynyt jo liiaksi eri skaaloissa,
joista osa on aivan pientä loppusilausta vailla. Inspiraatiota odotellessa…1/144

Finnair Airbus A300B4
Finnair Airbus A321
Karair DC-8-51

1/72

Huoltoajoneuvoja lenttokenttä dioraamaan

Ural 4320 + säiliöperävunu TZ-22
3 kpl Zil-131 (APA-80 / Egu-50-210 / Water Tanker)
2 kpl lentokenttäpaloautoja (Ural 375 ja 4320)

MiL Mi-8PPA Hip-J
Mi-8P (matkustajaversio suorakaiteen muotoisilla ikkunoilla)

1/24

5-akselinen Ginaf lavetinvetäjä

Kehtaako joku tunnustaa olevansa vielä saamattomampi kuin allekirjoittanut eli
paneeko paremmaksi valmistumista odottavien määrässä ?
Fritz Schröterin F-8 on melkein valmis.Hasegawan 1:48 malli.

Jaah, surkeaa listausta valmistumista odottavista malleista?
1/35: DML Panther A, M4A2 Russian Army, T-50, Char B1, Nashorn, Tiger II, Jp4, Sdkfz.11, Sdkfz7/2, 251/1D, Bruckenleger, T-70, Marder IIIM…
1/72: Flak-T-34, Tiger Ix2, Tiger IIx2, StugIIIx3, Sd.Kfz. 8, Flak-FAMO, muutama T-34/76 ja 251-projekti…
1/72 leko: P-61, FW-189,
1/144 leko: 2x Mig-21, 2x Macchi C.200, 2x FW-190D

Nuo siis pääasiassa loppusuoralla olevia; muita vähemmän edenneitä projekteja on laatikkokaupalla:O Plus gatsiljoona figujuttua…
TODELLA säälittävää…
Academyn M551 Sheridan (+ Edun etsit, Friukkarin telat, Legendin varusteet etc.) uhkaa olla loppusuoralla. Tuntuu vaan, että tämäkin ilta meni noiden ylimääräisten rojujen sommitteluun takakoriin ja -kannelle:-). Eikä vieläkään löytynyt tyydyttävää ratkaisua.Projekti alkoi loistavalla fiiliksellä jo melkein vuosi sitten, kun hommasin työreissulta Academyn tekeleen, mutta meinasi loppua lyhyeen kun totesin ko. valmistajan M551:n olevan mitoiltaan aivan poskellaan (jopa vanha Tamiyan malli on monin paikoin parempi).
Kyllä tästä sarjasta kuitenkin Sheridania muistuttavan vaunun saa…ja toivo elää vielä parempaa mallia odotellessa.
Nyt olisi jo miehistöä odottamassa BefelPanther Ausf. A (DML:n sarja 6358+ ATAK zimmerit, Aberin putki ja Archerin siirtokuvat mustalle pantterille R02 mikä oli SS-Hauptsturmf. Hans Grühlen ajokki Normandian aikoina eli Peiperin adjutantin.
Toisena on vielä tornia vailla BefelPanther Ausf. D (DML:n sarja 6299+ Atak + Aberin etsei ja putki, ajatuksena tehdä joku Das Reichin 2.panssarirykmentin johtovaunuista itä-rintamalla syksyllä 1943 referenssejä ei ole mutta ajattelin lähteä liikeelle siitä että numerointi olis sama kuin täydennyksen jälkeen Normandiassa olleilla vaunuilla, eli no. 99, 98 tai 97.)
Sitten alarunko kasassa oleva AFV Clubin Nashorn ehkä liikahtaa eteenpäin Panttereiden jälkeen.

Vaimo sai kohtuuliset naurut kun katsoi ikkunalaudalla pari vuotta levännyttä Leopard 2A6 CAN vaunua mikä on hämäkinseittien peitossa ja odottaa että alkaisin Slat häkkyrän tekemisen sen ympärille. Voi vielä mennä pari vuotta.

Tero