Pienoismallit.net

Pienoismallit ja Internet

Miten paljon käytätte internettiä mallailussa? Onko se teille osa harrastusta, vai vain lisäkivaa? Omalla kohdalla 16 v. poikana käytän paljon tietokonetta ja nettiä ja joskus tuntuu, että vähän liikaakin. Onhan se hyvä hakea vähän "inspistä" tältä ja englanninkielisiltä sivuilta, mutta joskus huomaan että saatan ottaa vähän liikaakin vaikutteita muiden tuotoksista. Onneksi olen huomannut sen ja pystyn keksimään ihan omiakin juttuja. Loppuun vielä, että käytättekö mitään muita mallarisivuja kuin tämä jolla tämäkin viesti ilmestyy. Omat vierailun kohteet tämän sivun lisäksi ovat:

-Ediorama.com
-Armorama.com
-Missing-Lynx.com
-schusterdiorama-35.cz

Kannattaa käydä kattelemassa. Varsinkin Viimeistä suosittelen lämpimästi

Topi
Jaa jaa.. Ite en oo noita battlefieldejä ollenkaan pelannut. Half-Life 2 on mulla kova juttu. Ja Il-2 (lentosimulaattori)
www.fcma.fi on auto ja moottoripyörämallareille.
Nykyisin Internet on minulle tärkeä referenssikuvien lähde. Kirjoitetussa sanassa uskon mielummin painettuja lähteitä, vaikka kyllähän Internetistäkin hyvin tietoa löytyy, kunhan muistaa lähdekritiikin ja pyrkii tarkistamaan merkitykselliset seikat useammasta lähteestä (mikä on tietysti suositeltavaa myös painettujen lähteiden kohdalla, joten se siitä…)

Internetin ansiosta tarjonta on nykyisin loputon, ja erilaisia inspiraation lähteitä riittää jokaiseen makuun. Onkin tosiaan helppo "istua valmiiseen pöytään" ja pyrkiä enemmän tai vähemmän jäljittelemään muiden netissä esittelemiä malleja. Jean-Bernard Andrén sanoin: "When doing your diorama you should not be influenced by any trend or by any fellow modeller for you will only reproduce pale copies of originals". Kieltämättä melko jyrkkä mielipide, mutta ajatus on toki oikea. Ensimmäinen linkki olkoonkin näiden sanojen myötä Jean-Bernardin omat mallisivut, josta löytyy upeita persoonallisia dioraamoja.

Itseasiassa en hirveästi ehdi seuraamaan muiden mallailusivustojen tarjontaa, ja päivittäin seuraankin vain muutamia sivustoja. Useimmiten tulee ehkä vierailtua Missing-Lynxin Constructive Comments -keskusteluryhmässä. Lähinnä vain ihastelen muiden kädenjälkeä, mutta joskus sieltä saa hyviä vinkkejä ja virikkeitäkin.

Uutisia ja uutuuksia yms. tarkkailen Armoramasta ja Perth Military Modelling -sivustolta. Myös muun muassa Track-Linkissä ja Armoraman Dioramas-keskusteryhmässä tulee vierailtua silloin tällöin, mutta ei kuitenkaan ihan päivittäin.

Vieläkin satunnaisemmin tulee tarkistettua muun muassa Military Modelling, Historicus Forma ja ModelGeek.
Kyllä Googlesta tulee haettua tietoa ja kuvia aina kun aloittelee uutta mallia. Samalla tutustuu mallin esikuvan historiaan josta löytyy innostavaa tietoa. Kirjasto on toinen tiedonhaku paikka netin ohella.
Tämän sivuston galleria ja keskustelut ovat kyllä hyviä kun painiskelee jonkun ongelman kanssa, täältä löytyy harrastajia joilla on paljon tietoa ja ovat valmiit jakamaan sitä.
Joten kyllä netti on helpottava ja kannustava tässä harrasteessa.
Liikaa tulee roikuttuu netissä. Löytyy aina vaan uusia juttuja joita ei sitten ole aikaa toteuttaa.