Pienoismallit.net

Ylitse jääneet osat…

Minullakin on ns.miljoonalaatikko.
Aloitin suhteellisen myöhäisellä kolmenkympin iällä ja varmaan kaikki mahdolliset virheet olen tehnyt ainakin kaksi kertaa…Tosin "susikappaleita" tulee nykyään harvemmin ja olen ottanut opiksi jokaisesta vastoinkäymisistä,tai sitten en..?
No niin,asiaan,miten te suhtaudutte ylijääviin osiin, iloisin mielin vaiko kuten minä,joka tuskailen että mitähän näille tekisi,heittääkö pois vai ei ???
Valitettavasti en tunne yhtään mallaria Kirkkonumelta tai mistään muualtakaan, yritin kyllä kerran saada aikaan jotain paikallistakin toimintaa,mutta kun ei ollut kiinnostusta,niin ei sitten.
Miljoonalaatikon olemassa oloa uhkaa lähestyvä joulusiivous…
Älä ihmeessä heitä ylimääräisiä osia pois. Eikös ne siellä miljoonalaatikossa mahtune olemaan ja odottamaan mahdollista myöhempää tarvetta. Tai jos et itse tarvitse, aina löytyy joku, joka luultavasti tarvitsee niitä.
Terwe!
Kannattaa ottaa kaiken mailman yli jääneet osat talteen esim: aseet, kypärät jne.
Itte oon onnellinen kun oon ottanut osia talteen kun on tullut tarve johonkin osaan niin se on löytynyt sieltä miljoona laatikosta.
Miljoonalaatikko on kyllä usein mitä mahtavin pelastaja. Ei ikinä kannata heittää mitään mallien osia pois.

Jos osia on kertynyt paljon, on kuitenkin usein fiksua lajitella ne. Tähän soveltuvat mainiosti rautakaupoissa ja vastaavissa myytävät ruuvien yms. pikkusäkän säilyttämiseen tarkoitetut lokerikot. Itselläni on tuollaisten lisäksi vielä erillisiä laatikoita valurankojen säilyttämiseen – harvemmin jaksaa käydä irrottelemaan yli jääneitä osia.
Valitettava miljoonalaatikon/"häpeäboxin" harvennus täytyi suorittaa,ymmärrän kyllä ,että aina on mahdollista että jotain voi kaivata suoritettua kyseisen operaation,mutta heitin pois vain hankalimmat? uusiokäytettävät romut…
Usein olen rakentanut samaa konetta pari kertaa ,ennenkuin itsekritiikki on antanut luvan kelvata. Osat olivat sellaista lentokone/sukellusvene-osastoa ja säästin kuitenkin myös jotain
käyttökelpoistakin,etten nyt täysin uhrannut harrastustani jätehuollolle. Tilaa tuli uusille malleillekin mukavasti,joten valurankojen keräily jatkuu tulevaisuudessakin !!! …Ja pölyn… "köh,köh…!!!
Minä olen ryhmitellyt oman miljoonalaatikkoni siten, että jokaisella osatyypillä on pieni Minigrip-pussi. Esimerkiksi potkurit ovat omassa pusissaan ja kuomut omassa. Lisäksi on vielä sekalaisten luokittemattomien osien pussi.

Täytyy sanoa, että monesti on miljoonalaatikko pelastanut tilanteen kun pienenpieni osa on on hävinnyt ikiajoiksi tai mallissa jokin yksityiskohta on huonosti toteutettu ja tilalle pitäisi saada toinen osa.
Itse omistan miljardilaatikon missä ylim. osat ovat tällä hetkellä sikin sokin. Silloin tällöin joudun kiinnittämään otsalampun ja sukeltamaan miljardilaatikkon uumeniin etsiessäni epätoivoisesti korvaavaa osaa hävinneelle.
Minä olen jättänyt lekojen jämäpalat valurankoihin myöhempään käyttöä varten jos sellainen tulee. Mutta, kyllä, miljoonalaatikko löytyy kans minulta. Kypäriä, irtojäseniä, tankkien osia, aseita…
Multa häviää melkein joka mallista jotain pikkuosia. Ne on kaikkein helpoin tehdä ylijäämäosista. Valurankoja säilytän kans, niistä on yllättävän pajon hyötyä
Viesti on poistettu moderaattorien toimesta.