Pienoismallit.net

T-34 telapyörien maalaus?

Onko siis T34-85:n telapyörät sisältä mustat vai valkoiset?

Viimeksi muokattu 6.4.2008 13:27
Ruskeaa, punaista ja keltaista. Yleensä sekoitan ensin oranssia, johon lisään ruskeaa.
Hmm… Yritin samaa mutta ei näyttänyt onnistuvan. Noh… Koetan uudestaan. Sitten vielä sitä että kun T34-85 on talviasussaan, kuuluuko sen pyörät olla sisältä mustat vai valkoiset?
Mitä maaleja käytät?

Valkoinen talvimaalaus tulee aina vaunun oman värin päälle, tässä tapauksessa T-34 ollee jonkin sortin vihreä ensin ja sitten valkoinen talvimaali suditaan päälle. Telapyörien sisuksia tuskin talvimaalilla sudittiin eli niiden pitäisi olla vaunun alkup maalin väriset. Tosin talviolosuhteissa pyörästö on täynnä lunta, mutaa ja kökköä..
Ihan emalimaaleja käytän. Niistä sisuksista vielä että paketin kuvassa pyörät olivat valkoisen väriset ja taas Jouni Kosken dioraamassa "Viimeinen kevät" ne ovat mustat.
Samuli Suonenvirta kirjoitti:
Ihan emalimaaleja käytän. Niistä sisuksista vielä että paketin kuvassa pyörät olivat valkoisen väriset ja taas Jouni Kosken dioraamassa "Viimeinen kevät" ne ovat mustat.
.. :) Meikäläisen malleja ei kannata referensseinä käyttää.. Ne on rakennettu ja maalattu vähän sinne päin.. Ko. tankin pyörät yrittää olla rapaiset..

Melko hyvät telat saa, kun maalaa ne tumman punertavan ruskealla, litkuttaa mustalla, kuivaharjaa oranssiin menevällä ruskealla + metalliväriä ulkoneviin osiin, jos on metallitelat.
Harjoittelemalla löytää itselleen sopivat värit ja maalaustavan.
Kokeile sekoittaa punaiseen mustaa suhteessa 5:1. Jos ei näytä hyvältä, lisää keltaista. Telat itse maalaisin seuraavasti:
1. pohjamaalaus taitetulla mustalla.
2. Litkuta ohuella punaruskealla
3. kuivapensselöi hieman vaaleammalla ruskean sävyllä ja metallisävyllä.
Kuten Jouni sanoi, treeniätreeniä:)

Niko
Kiitoksia kaikille neuvoista.