Pienoismallit.net

ISU-152 "1212"

Eli pistetäänpä vielä vahemmistakin malleista kuvia, kun uusiakaan ei ole valmistunut. Malli esittää suomalaisten portinhoikasta sotasaaliiksi saatua venäläistä rynnäkkötykkiä, joka muuten makaa tätä nykyä Parolan panssarimuseossa.

Malli on Zvezdan ja siihen on käytetty Friul-modelin telaketjut. Tunnukset on maalattu itse.

Kuva
Kuva
Tyylikäs muuten, mutta ilman tarvikeita kannella se on jotenkin orvon oloinen.
Usein vähemmän on enemmän..:) Siististi rakennettu vaunu. Maalatut tunnukset ovat myös onnistuneet hyvin. Pidin myös telojen ja telapyörien ulkonäöstä(kuluminen jne). Hyvä malli.
Malli on vaikuttavan näköinen, erityisesti telat ja "tekokura" tuovat siihen realismia.

En ole vielä tähän päivään mennessä nähnyt täydellistä pienoismallia (tuskin sellaista koskaan näenkään) eikä tämäkään täydellinen ole, joten muutama kritiikin aihe:

1) Taistelutilan takaluukussa näkyy pari Zvezdan muovivaluille tyypillistä kutistumiskuoppaa, joita ei ole Parolan esikuvassa.

2) Telaketjut ovat pyörimissuuntaan nähden väärinpäin; Parolassa olevassa vaunussa telakengän kuvio näkyy olevan toisinpäin. Vertasin telakuviota myös Parolan KV-1:een ja kirjoissani oleviin KV-1 vaunujen kuviin, joissa on sama telatyyppi; telakengän kuvio on niissä toisinpäin kuin pienoismallissa.

3) Zvedan pienoismallissa asekilvessä on kohtuullinen tekstuuri, mutta muut panssarilevyt ovat luonnottoman sileät. Parolan vaunussa on varsinkin taistelutilan sivupanssarilevyissä havaittavissa selvää tekstuuria (tai taistelun jälkiä), joka puuttuu mallista.

4) Parolan vaunussa näkyy olevan etuyläviistopanssariin hitsattu lisälevy, jota ei ole Zvezdan mallissa. Levy saattaa ehkä olla lisätty vasta sodan jälkeen, en tiedä asiaa tarkkaan.

Kyllähän niitä puutteita löytyy joka mallista, kun alkaa tikulla kaivamaan. Joka tapauksessa mallisi on kaikesta huolimatta todella hienon näköinen puutteineen päivineen.
mako kirjoitti:
4) Parolan vaunussa näkyy olevan etuyläviistopanssariin hitsattu lisälevy, jota ei ole Zvezdan mallissa. Levy saattaa ehkä olla lisätty vasta sodan jälkeen, en tiedä asiaa tarkkaan.
"1212" ammuttiin edestä läpi, ja ko. levy on rempan yhteydessä hitsattu peittämään osumien reiät.
Aika hieno mutta vähän lisää tarvikkeita