Pienoismallit.net

Sturmin sisäväritys?

jalmari viimeinen kirjoitti:
. . . kuvia, joissa itse 75mm kanuuna oli maalattu vihreäksi ja onko sekin ollut sota-aikana vaalea?
Jep. Alusta (lavetti?) ja tykki olivat molemmat vaaleita. Kuvia löytyy netistä, esim. tästä: klub.chip.pl/krzemek/stug_iii/stuk40_01.jpg
jalmari viimeinen kirjoitti:
Pitikö paikkaansa, että luukkujen sisäpuolinen väritys ei ollut vaalea?
Vaalea ja vaalea… Vuonna 1943 luukkujen sisäpuolet olivat luultavasti samanvärisiä kuin vaunujen alkuperäinen ulkoväri. Eli tässä tapauksessa Dunkelgelb. En usko että Suomivaunuissa luukut olisi vedetty kolmivärinaamariin sisäpuolelta.
jalmari viimeinen kirjoitti:
Anteeksi kun vaivaan tyhmillä kysymyksillä, mutta kun haluaisin tehdä suhteellisen oikeanlaisen ja ehkäpä tämä aloittelija haukkaa liian ison palan.
Ei ole tyhmiä kysymyksiä. Jokainen on joskus ollut aloittelija, joten tietämättömyys ei ole synti.
Joissain lähteissä mainitaan, että loppusodan kaaoksessa saksalaiset vaunut toimitetiin rintamalle siten, että sisäosat olisivat maalattu pelkästään ruostesuojamaalin värisenä mikä oli ilmeisesti punertavaa.

Olivatko ensimmäisen erän Sturmit loppusodan tuotteita on tulkintakysymys, mutta toisen erän Sturmit ovat voineet lukeutua siihen kategoriaan. :)

saksalaisten määräys jättää panssarivaunujen sisätilat maalaamatta vaaleaan sävyyn tuli elo-lokakuussa -44 (eri aikaan eri valmistajille) eli ei vaikuttanut Suomeen tulleisiin sturmeihin tai Pz IV:hin. Keväällä -45 tuli uusi määräys maalata vaunujen tornien sisäosat taas vaalealla sävyllä
Tero Raitanen kirjoitti:
saksalaisten määräys jättää panssarivaunujen sisätilat maalaamatta vaaleaan sävyyn tuli elo-lokakuussa -44
Eli olivat vielä kesällä 1944 vaaleita sisältä, mutta tämä tutkija väittää, että vaalea ei ollut ainoa sävy.

Siis väittää, että oli muitakin värejä vaunun sisällä mikäli tuo "bottom" tarkoittaa sisäosan lattiaa eikä pohjapanssaria. :D

"In late 1942, the manufacturers were ordered to stop using the grey-green paint, and leave the bottom of the tank in its original red primer."

byrden.com/panzers/Colours/
Jep, olet oikeassa lattioita ei maalattu vaaleiksi vaan kuten yllä lainaat. Oma kommenttini koski lähinnä sisäseiniä sekä kattoa ja niihin kiinnitettäviä telineitä yms.