Pienoismallit.net

Emek-rekat

Tero Lammimetsä kirjoitti:
Nyt taitaa unohtua tärkeä pointti! Mittavirhe "pienoismallissa" ei ole "pienoismalli". Käsittääkseni keskustelussa mainitut "Lelut" ;) eivät ole mittatarkkoja, joten eivät ole pienoismalleja, vaan näköispainoksia…
Itse miellän pienoismallin tiettyyn mittakaavaan kutistetulta objektilta, joka on mitoiltaan TÄYSIN alkuperäiseen verrattava.
Tämän määritelmän mukaisia pienoismalleja ei taida kovin montaa täältä löytyä…
Juuri tämä on pointti!!! Ja Kalle missaa taas hymiöt!! ;) ;) ;)
Viimeksi muokattu 29.7.2010 15:48
Mielestäni nyt menee pahasti kaksi termiä sekaisin; rakennussarja vs. pienoismalli. Rakennussarjasta (lue muovikoottava) voi syntyä pienoismalli, mutta pienoismalli ei välttämättä ole rakennussarja.
Totta puhut, hyvä Bombardiere. Ilmeisesti täällä kuitenkin pitää - mikä sinänsä on aivan ok. - keskittyä rakennussarjoihin. Kuitenkin käsittääkseni noista ämpärimuovirekoista saanee vallan mainioita malleja aikaan, käyttämällä samoja rakennus- ja maalaus- ym. tekniikoita kuin rakennussarjoissakin käytetään. Eikä tällöin ole mielestäni kysymys oikaisemisesta tai mistään "filunkista" mallailusta. Mutta töitä pitää tehdä, vaikka joka nippeliä ei itse tarvitse liimatakaan. Toki tämän sivuston ideahan mallien rakentelu. Ei pelkästään pienoismallien ihailu. Se pitää muistaa tietty.
Muistuttaisin vielä siitä, että säännöt sallivat blogin lisäämisen jos valmissarjaa on muunnellut huomattavissa määrin.
Lainaus ohjeista:

Ei valmismalleja
Pienoismallit.netin Gallerian tarkoituksena on ennen kaikkea korostaa pienoismalliharrastuksen luovaa käsityöluonnetta. Tämän vuoksi Galleriaan halutaan kuvia vain rakennussarjojen pohjalta tehdyistä tai kokonaan itse tehdyistä pienoismalleista. Esimerkiksi valmiiksi maalattujen keräily- ja muiden mallien sekä lelujen lisääminen Galleriaan on kielletty. Jos olet kuitenkin muokannut valmismallia suurissa määrin aikaa ja vaivaa säästämättä, voit lisätä mallin sivustolle ja kertoa yksityiskohtaisesti tekemistäsi muutoksista sekä rakentamisen työvaiheista. Voit julkaista tällaisen rakennuskertomuksen joko artikkelina tai rakennusblogina.
Esko Koskinen kirjoitti:
Kersantti KK kirjoitti:
Lelujahan nää kaikki pienoismallit on, tavallaan.
Että mitä että? Lelulla leikitään, pienoismallilla ei.
riippuuu vähän
Voi hyvää päivää tätä ketjua!!

Tämä menee nyt aivan turhan vääntämiseksi!

Jokainen tälle sivustolle rekisteröitynyt ja tänne kuvia lisäävä HYVÄKSYY SIVUSTON SÄÄNNÖT. Muistuttaisin vielä että nämä säännöt ovat hioutuneet muutaman vuoden kuluessa nykyisen kaltaisiksi ja yleensä tästä on valtaosa käyttäjistä ollut samaa mieltä.

Mitä ihmeen epäselvää tässä nyt sitten on?! Onko helle paistanut viimeisetkin aivosolut?!
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Mitä ihmeen epäselvää tässä nyt sitten on?! Onko helle paistanut viimeisetkin aivosolut?!
Ainakin helle taitaa kiristää hermoja. ;) Tuskin tässä on mitään epäselvää, ilmeisesti osa käyttäjistä tuntee vain tarvetta keskustella asiasta. Keskustelu kyllä junnaa paikoillaan, eikä oikein mitään uusia näkökulmia ole aikoihin tullut, mutta sinänsä asiasta keskusteleminen on tietenkin aivan paikallaan. Juuri keskustelun kautta ne säännöt ovat hioutuneet.
Jepu, olen taas osallistunut innolla keskusteluun. Luin tuossa jokin aika sitten uudelleen noita aivan ekoja kommentteja. Siellä tuli esille tuo, mikä yleisestikin tuntuu olevan jo pidemmälle ehtineillä mallareilla hukassa: olipa kysymys muovirekan rakentelusta tai "oikean" pienoismallin tekemisestä, pitää aina muistaa junioritaso. Jollekin pikkujampalle pyyhkijöiden varsien maalaaminen hopealla valmismalliin on jo kovastikin mallaamista. Joskus 1960-70-lukujen vaihteessa maalasin Frogin Mersuun vähän camoa hopealla. Oli muuten tosi hieno.

Se oli sen aikaista mallaamistani ja siitä on lähdetty ja jonkun verran kehitytty, ainakin vaatimustaso on noussut. Ja se tulee nousemaan pikku hiljaa noillakin kavereilla, jotka ovat vasta alkumetreillä. Jos harrastusta jatkavat. Näin käy lähes 100 prosenttisesti jokaisen kohdalla. Ja eikö nämä sivut juuri ole osittain sitä varten? Olipa kysymys Emek-rekkojen rakentelusta tai Tamiyan Pantherin rakentelusta.

Eri asia on se, että joku raja näillä sivuilla kai on pidettävä, mutta tuskin meidän kenenkään muuten on aihetta pitää itseämme niin korkeatasoisena mallarina tms. asiantuntijoina, etteivät juniorit tänne mukaan mahtuisi. Kukin taitojensa mukaan.