Pienoismallit.net

Mistä saa varsijousen teko-ohjeet?

elikkä tuo otsikko sanoo jo melkeen kaiken,mistä sais varsijousen teko ohjeet kun en löydä mistään?Haluaisin koittaa tehä semmosen.
Haluatko tehdä autenttisen "replican" keskiaikaisesta varsijousesta, vai haluatko vaan päästä ammuskelemaan autenttisuudesta välittämättä?
Skidinä näitä tuli nimittäin kavereiden kanssa väsäiltyä, eikä siihen mitään ohjeita käytetty eikä tarvittu :) Ei ne pyssyt kyllä sitten kovin autenttisia todellakaan olleet, mutta kyllähän niillä ammuskeli… jos siis haluat, voin kertoa ohjeita tällaisen ei-mitään-tekemistä-minkään-historiallisen-esikuvan-kanssa-varsijousen tekemiseksi.
Mikko J kirjoitti:
Haluatko tehdä autenttisen "replican" keskiaikaisesta varsijousesta, vai haluatko vaan päästä ammuskelemaan autenttisuudesta välittämättä?
joo ois kiva tietää niinku miten se toimii teorias ja myos häytännös(ei tarvii olla mikään suoraa historian kirjasta.)
Perinteisen suomalaisen varsijousen teko-ohjeet löytyy kirjasta: "Vanhat hyvät erätaidot Tekijä: Turkka Aaltonen, Martti Arkko ISBN: 951-9440-56-9".

Kaikkea jousiin liittyvää asiaa nettifoorumilta www.perinnejousi.fi/keskustelu/

On suomalaisten perinnejousiharrastajien "Kaarle knuutinpojan jousiampujien" sivusto,löytyy todella paljon mielenkiintoista asiaa myös historiaharrastajille ja ammunnasta sekä käsillä tekemisestä kiinnostuneille.
En osaa neuvoa sen kummemmin, mutta tulihan tuo papan kanssa pikkupoikana yksi "jokamiesluokan" versio rakennettua. En muista yhtään, mutta oisko jousen virkaa toimittanut kuusipuun oksa, naru oli sitä perinteistä oranssia "paalinarua", tukki luultavasti koivua. Kyllä sillä n. 15 cm pitkä puusta vuoltu "nuoli" lensi yli 50 metriä. Parhaimmillaan lähes sata metriä. Pitää katsoa jos se jostain löytyisi… Vois ottaa kuvia.
Et kai meinaa sitten lähteä kouluun riehumaan?
Imperator Maximus kirjoitti:
Et kai meinaa sitten lähteä kouluun riehumaan?
Ei ole aikomuksena, on tässä jo kerennyt opiskelemaan jo ihan riittämiin vähäksi aikaa. Eikä sillä mihkää osus, semmonen sohlo… Mutta se pienoiskivääri mikä mulla on sängyn alla on paljon tarkempi.

EDIToin hymiön pois. No jokes.
Viimeksi muokattu 7.11.2007 20:42
Viesti on poistettu moderaattorien toimesta.
kiitos vinkeistä ja ois kiva nähdä kuvia itsetehdyistä varsijousista yms.
Tässä keskustelussa on ainakin itsetehtyjä varsijousia, ja noista kuvista se rakenne kaikessa karkeudessaan jo hahmottuu melko mukavasti.

Tuosta on hyvä lähteä parantelemaan, eli kaaren kiinnitys tuohon tukkiin, nuolelle ura tukkiin, joku liipaisinkoneisto