Pienoismallit.net

King Tiger

Moi!
Aloitan piakkoin Dragonin 1:72 "Armor Pro" King Tigerin ja huomasin kuvissa suurimman kompastuskiven:

www.missing-lynx.com/reviews/small/dml7240reviewcs_1.html

Eli vaununjohtajan kupolin "vanne" on valettu yhtenäiseksi möykyksi. Oliko Tiikeireiden ja Panttereiden kupoleissa samanlaiset vanteet, eli voinko ottaa tiger I -vanustani ko. osan tähän vaunuun? Muistelen niiden olevan melko samanlaisia mutta odotellaan nyt Panssariexperttienkin kommentit…

Kiitokset jo etukäteen.

Pete
Viesti on poistettu moderaattorien toimesta.
Samaa myöhäistä mallia minäkin ajattelin.
Sitten pienenä sivukysymyksenä haluaisin mielipiteenne asiasta: Jos toteutan malliin "talvipesun", kannattaisiko zimmerit-pintaan käyttää suolatekniikkaa? Itselleni tuli vain mieleen ,että jos zimmeritistä on lohkeillut valkoinen maali pois niin siinä olisi jo lähtenyt itse ainettakin mukaan.
Moi!

Ainakin kun katselen omia valmiita vaunujani, niin Tiikerin ja Kuningastiikerin johtajan kupolin "vanteet" muistuttavat hyvinkin paljon toisiaan. Pieniä eroja toki on, mutta varsinkaan 1:72 mittakaavassa ne tuskin näkyvät. Itse siis käyttäisin sitä ylimääräistä Tiikerin osaa hyvillä mielin.

Talvipesusta sen verran, että oman Kuningastiikerini talvipesun tein sekoittamalla pastelliväriä ja vettä. Kulutuksen tein hinkkaamalla reunoja ja zimmeritin pintaa. Mikäli tekisin talvipesun maalaamalla, niin en ehkä käyttäisi suolatekniikkaa, koska maalilohkeamista tulisi liian "teräviä".
Kupolin "vanne" on ilmatorjunta-kk:n kisko ja kyllä, Dragonin mallissa on oikaistu melko lailla, kisko on ainoastaan mutkalle taivutettu lattarauta joka on hitsattu periskooppien suojusten päälle. Myöhäisen Tiger I:n ja Tiger II:n kupolit ovat käytännössä identtiset eli osia voi lainata suuntaan tai toiseen.