Pienoismallit.net

Tiger II 1/72

Moi

Mikähän olisi rungoltaan paras Tiikeri tässä pienemmässä mittakaavassa? Tai sitten 1/35? Tarkoituksena olisi pidentää ja muokata pelkkää runkoa joten tornin tarkkuudella ei ole niin väliä
Revellin tiikeri on ainakin laadukas 1:72-mittakaavassa.

www.missing-lynx.com/reviews/small/tigercomparisonsb_1.html

Dragonilla varmasti myös hyvä, en ole rakentanut:

www.missing-lynx.com/reviews/small/dml7251reviewcs_1.html
Jos itse Kuningas Tiikeria tarkoitit, niin ainakin 1:35 skaalassa on Dragonilta tulossa uusi sarja mika sisaltaa valmiin Zimmeritin rungossa :)
Eikös se tullut jo suomeenkin?
Teemu R kirjoitti:
Eikös se tullut jo suomeenkin?
Hyvin todennakoisesti.
Ainakin combat models lähetti viestin että ensimmäinen erä olisi saapunut
Tuo valmis zimmerit-pinta vain tuottaa ongelmia rungon pidentämisen jälkeen, jolloin on hankala saada aikaiseksi samanlaista kuviota. Ja kunkkutiikeristä on tosiaankin kyse.

Mikä noista "vanhemmista" tiikeri-sarjoista olisi rungoltaan paras? Lähinnä varmaankin Tamiya/Dragon-osastoa ainakin isommassa mittakaavassa
Teemu, saanko kysyä ihan mielenkiinnon vuoksi, millaisesta projektista on kyse?
Tottakai saa. Tarkoitus on tehdä Leopold-rautatietykki kahden Tiikerin varaan. Tämä ilmeisesti suunnitteluasteelle jäänyt idea sai alkunsa liittoutuneiden rautateiden pommituksista ja tykeille tarvittiin jonkinlainen kulku näiden tuhottujen alueiden ohitse.

Tuossa pidennetyssä rungossa on ilmeisesti 2 pyörää enemmän näkyvissä kuin tavallisessa. Helpoin tapa tehdä kyseinen laitos olisi ostaa kaksi Trumpeterin "Grille 17" vaunua ja modifioida kansiosat, noissa kun näyttäisi olevan oikea määrä pyöriä valmiiksi. Grillen hinta taitaa olla tosin vielä mysteeri, joten mikäli se ei hätyyttele kolminumeroisia lukuja, niitä voisi harkita projektin helpottamiseksi.

Pääset helpommalla kun et välitä pyörien määrästä, tuo vempain kun ei päässyt ikinä piirustuslautaa pidemmälle eli kukaan ei voi urputtaa aiheesta. Spielbergerin "Tiger und seine Abarten" -kirjassa olevassa piirroksessa tämä laitos käyttää tavallisia Tiger II:n alustoja, ei pidennettyjä.