Pienoismallit.net

Ju87D-5, PeilG 6

Taas on stukapähkinä purtavaksi. Noissa Kuhlmeyn stukissa oli ilmeisestikin kohtilentolaite PeilG 6 sijoitettuna pleksilasin alle ohjaamon taakse. Onko kenelläkään tietoa minkä värinen laite ja sen tila on?
Moi!

Ju 88:ssa oli vähän erilainen antenni, mutta samalla lailla "pesuvadissa":


Large Scale Planes -forumilla on joskus postattu pari värikuvaa ketjussa Arado 234 direction finder help?
( forum.largescaleplanes.com/index.php?/topic/17782-arado-234-direction-finder-help/ )"Pesuvadin" väri on mustanharmaa RLM 66?

Huomioi, että Ju 87:ssa alumiinifoliosta tehty antennikuvio on aivan erilainen kuin Ju 88:ssa. Mahdollisesti eri versio eli ei Peil G.6.

t.
Kari
Viimeksi muokattu 19.11.2020 15:13
Kari tuossa jo laittoikin tietoa tästä keksinnöstä. Liitän tähän ainoan värikuvan, jonka itse löysin. Samalla näkyy, mitä noiden suunta- ja apuantennien lisäksi järjestelmään kuuluu. Suunta-antennista paremman kuvatuksen muistan nähneeni aiemmin militariaa myyvän nettikaupan sivuilla, mutta en sitä enää löytänyt. Väri oli siinä bakeliitin ruskea. Eli tässä valmiiksi "säistetty" versio.Edit: parempi kuva:

forum.largescalemodeller.com…monthly_2019_03/bakky.jpg.98f9e9dd8f394e1e25c162af8b56b45e.jpg
Viimeksi muokattu 19.11.2020 17:01
Suurkiitokset! Ei muuten näytä tuo härveli yhtään samalta kuin Trumpeterin näkemys… :) Trumpeter Tuohan on oikeasti enemmänkin tuommoinen iso pirtukanisteri.

Itsekin mietin tuota postipankin logon näköistä antennivempainta, sellaista ei tosiaan näyttäisi Ju87:ssa olevan. Helpottaa toki rakentelua, jos ei tarvitse ryhtyä itse väsäämään.

Olisikohan niin, että tuota PeilG 6:a olisi ollut useampaa mallia. PeilG 5 käytti kuulemma silmukka-antennia ja PeilG 4 on kuvien perusteella eri näköinen kapistus.
Peil G5:ssä voitiin käyttää myös kapeaa "patukka"-antennia. Oheinen käsikirja s.19:

www.cdvandt.org/D-Luft-T-4057-Peil-G-V-HB.pdf

Joka saattoi olla varhaisissa kutosissakin. Tuotekehittely oli tuohon aikaan tällä alalla suht kiivasta. Onkos Trumpetteri mallannut tuota vastaanotinta mitenkään?
Viimeksi muokattu 19.11.2020 18:44
Kiitos taas, Ari! Alkaa vahvasti vaikuttaa siltä, että kk-ampujan kuomu taka-asennossa saa peittää tuon härpäkkeen. :) On sen verran grossin näköinen tässä sarjassa eikä ole ihan varmaa hahmoa siitä millainen sen pitäisi olla.
Niinpä…mallailussa jos missä tieto lisää tuskaa. Arvaa montako mallia mulla on kesken jonkin näkyvällä paikalla olevan yksityiskohdan takia, koska se on vaan ihan liian hankala korjattavaksi edes jotenkin muistuttamaan esikuvaansa. :-)
Ari Oksanen kirjoitti:
Peil G5:ssä voitiin käyttää myös kapeaa "patukka"-antennia. Oheinen käsikirja s.19:

www.cdvandt.org/D-Luft-T-4057-Peil-G-V-HB.pdf

Joka saattoi olla varhaisissa kutosissakin. Tuotekehittely oli tuohon aikaan tällä alalla suht kiivasta. Onkos Trumpetteri mallannut tuota vastaanotinta mitenkään?
Hieman off-topic, mutta aika jännä että 1941 tehdyssä manuaalissa esimerkkikoneeksi antennin asennukseen on päätynyt DC-3.
Moi!

Ei kannata vajota epätoivoon. Schifferin julkaisemassa kirjassa Stuka Dive bombers- pursuit bombers - combat pilots (Aders & Held) s. 74-75 on pari hyvää kuvaa tästä pyöreästä pleksistä. Google-kuvia ei voi enää linkittää niin en saa aiheutettua kuvaa tähän.

Löytyy keskusteluketju What is this circle of glass behind the gunner of the JU-87? A antenna of some kind?
www.reddit.com…arthunder/comments/6i2zqr/what_is_this_circle_of_glass_behind_the_gunner_of/
jossa kuva


Alumiiniliuskat yo. kuvan antennissa ovat samat kuin em. kirjan kuvassa. Hiukan tulkinta-apua: 3 pitempää liuskaa lentosuuntaan, yksi keskellä ja molemmissa reunoissa. Pitkien välissä on 2 lyhyempää, mutta ei tasavälein vaan niin, että jos pitempien liuskojen väli jaetaan kolmeen osaan niin kahden ulomman "jakoviivan" kohdalla on liuska ja sisimmäisessä "jakoviivassa" ei liuskaa.

Sisuskalut tumman harmaaksi, liuskat alumiinin värisiä. Trumpeterin patukka on hyvällä todennäköisyydellä oikein.

Oliko jossain vanhassa IPMS-kiertiksessä myös juttua tästä Ju 87 antennista? Inkinen tmv. kirjoittanut.

Kari