Pienoismallit.net

Vickers V.A.E. 546 -koeyksilön kohtalo?

Hei, sain vihdoinkin käsiini CAMsin CV 35A008 -mallin Vickersin 6-tonnisesta panssarivaunusta. Malli on todella hienosti valettu. Mukana tulee vuonna 1933 testeissä käytetty tykkitorni sekä vickers-torni 45mm tykillä varustettuna. Dekaalivaihtoehtoja on 4, juurikin tuo vuoden 1933 malli, sekä vuosina 1941, -42 ja -44 käytetty malli.

Ainoana vikana se, että Suomessa ilmeisesti oli käytössä vain yksi vickers tällä pienemmällä taistelutilalla, jossa ei ole mm. suomi-konepistoolin kalottia eturungossa, ja tykkitorni on täysin toisella puolella taistelutilan kattoa.

Tietääkö kukaan siis, mitä tuolle vuoden -33 vickersille tehtiin testien jälkeen? Otettiinko se mukaan panssaridivisioonaan, vai työnnettiinkö jonnekkin varaston perälle tai koulutuskäyttöön?

Vuoden 1941 merkintövaihtoehto "nislinnasta" (Ilmeisesti Äänislinna ilman ääkkösiä?) tuskin on tarkka, koska googlesta löytyy helposti kuva vaunuyksilöstä jolla on samanlainen pääkallomerkki etupanssarissa, mutta tässä yksilössä on myös paikka suomi-kp:lle.