Pienoismallit.net

Ilmanottoaukkojen saumat

Elikkäs, miten olette askarrelleet ilmanottoaukkojen kittauksen ja hionnan kanssa?
tää kohta tuottaa ainakin itselle vaikeuksia, koska homma tuntuu lähtevän helposti lapasesta ja saan raapustaa puolet detaljeista uusiksi. Eikä ne tahdo helposti tulla samannnäköisiksi kun valussa. Eli tästä tulee usein ns. työleiri. Alan ymmärtää miksi jengi maksaa kymmeniä euroja 'seamless intakes' tarvikeosista.

Tässä on vissiin kaksi perustapausta, detaljittomat rännit ja detaljoidut, joita pitänee tarkastella eri tavalla.
Se mitä mallauskirjoista ja netistä ehdin katsoa, niin tarjotaan normi menetelmiä, eli normikittaus ja hionta, tai vähemmällä sotkulla Mr.Hobbyn 500 kittiä pensselillä saumaan ja liiat pois tamiyan/hobbyn lakkatinneriin kastetulla nukkaamattomalla liinalla (tai sormella, paljaana tai hanskan kanssa).
Sitten oli jossain semmonen menetelmä, että holvataan ilmanoton sisusta valkoisella rautakaupan itsetasoittuvalla akryyliprimerillä, joko ihan vaan annostelemalla ja pyörittelemällä, tai tulppaamalla pohja umpeen maskiteipillä ja kaatamalla piripintaan minuutiksi ja sitten pois.
Sitten oli ehdotettu käyttää ihan rautakaupan akryylimassaa (sikaflex ymv.) ja saippuoidulla sormella tasaseksi. Ja jos jää räippeitä niin lähtee kuulemma bräkleenillä.

Detaljoituihin ränneihin ei vissiin auta kun noi pyyhkäisymenetelmät jos ei halua re-scribing työleiriä, ja detaljoimattomiin voinee käyttää tota holvaamista. Tietty jos se holvausprimeri on tarpeeks ohkasta, saattas se ehkä jättää saumoja ja niittejäkin näkyviin?

Ja sit on nää sisäpuolelta hiomisen ongelmat. Tiukimmissa ränneissä kuten P-51 syylärin ilmanotossa en keksinyt muuta käteen kun pyöreät viilat henkeäpidätellen käytettynä, ja poranterien ympärille pyöritelty vesihiomapaperi. 1/48 jetit menee nippanappa sopivan puutikun päähän leikatulla tamiyan sanding spongella, mutta ei ole suoranaisesti helppoa silläkään.

Elikkäs, ystävällisesti, raottaisitteko vähän niksiarkkuanne? Yt. YT
Jos Englanti taipuu niin kannattaa Facebookista kaivaa sellainen ryhmä kun Scale modellers critique group. 👍 Muualta en neuvoja enää edes kysele. On todella aktiivinen ryhmä ja skillitaso on mielettömän hyvä.
Ihan tarkkaan minulle ei auvennut roblema kuin osittain mutta. Osuin taannoin tälle sivulle ja kokeilin tuota vinkkiä moneenkin kohteeseen … ja … nyt käytän sitä vähän joka saumassa. Ei kutistu, ei lähde irti kuin massat, ei rullaannu, menee siististi kapillaarina uriin, kuivuu nopeasti ja pysyy jopa maalinpoistossa. Hiomis tarve kähes olematon jos on huolellinen. Kuinka käyttää milliputtia ohuena kittinä siveltimellä .. www.youtube.com/watch?v=EY8Acdi59M0
Lainaus:
Ei kutistu, ei lähde irti kuin massat, ei rullaannu, menee siististi kapillaarina uriin, kuivuu nopeasti ja pysyy jopa maalinpoistossa. Hiomis tarve kähes olematon jos on huolellinen.
Kiinnostava juttu! eli Milliputtia saa ohennettua isopropanolilla - ja tuloksena on kutistumaton Mr.Surfacer 500 -tyyppinen tökötti. Mennee jatkoon.
Lainaus:
Ihan tarkkaan minulle ei auvennut roblema
Joo, kun nyt mietin, niin ne ongelmat tulee lähinnä kai siitä etten ole saanut saumoja tehtyä niin ettei niissä olisi lisäkittaamista koska kutistumat, jolloin aloin mättämään tamiya puttyä ja surfacer 500:a niin että melkeen jo riittää - ja siitä sit eskaloituu hionta- kittaus ja rescribe työleiri.
Jos malttaisin tehdä useamman siistin pyyhkäsysauman päällekkäin niin säästysin tolta, ja mahdollisesti menis sitten melkeen kerrasta tolla kutistumattomalla kitillä.

Kiitos vinkistä, juurikin jotain tämmöstä kikkaa toivoin olevan olemassa.
Tossa on vielä inlinenä minkä näkönen kenkä puristaa.
Tässä työn alla olevassa Revellin 1:48 F-86D:ssä on aika härski vetäytymä ilmanoton valussa ja väärin muotitettu kohouma tossa nokkapyöräkuilun päällä, ja se kohta on tossa ref kuvassa kyllä ihan suora. Ejektoripinnien jäljet sain taputeltua, mutta se valumontun ja ton lipan siistiminen tekee kiusaa kitin kutistuman takia (tamiya basic).
Haluaisin osata tehdä nää järjellisesti, koska mulla on tulossa työn alle F-4B ja MiG-25RB, ja niissä on detaljoidut ilmanotot, etenkin 25ssä. Niitten kanssa ei parane enää sutata.

Jos tosta 86D:stä haluais oikeasti-oikeannäkösen, toi ränni pitäis jyrsiä pohjasta, kitata kokonaan uuteen uskoon ja hieroo sit siihen noi detaljit kunnolla. Ne kun näkyy, etenkin tämmösessä kattoon ripustettavassa mallissa.

F-86D suhteen olet aivan oikeassa, mutta koko nokan muoto on vinksallaan joten kavan siistiminen ei paljoa pelasta =) ostin joskus aikanaan Cutting Edgen korjaussarjan tuohon hyvästä syystä, korjaa molemmeat jutut kertalaakilla.