Pienoismallit.net

Primerin tarttuvuus

En suoraan löytänyt vastaavaa keskustelua. Kyseessä AK:n harmaa primeri joka maalattu siveltimellä. Aikaisemmin en ole moista huomannut, mutta jo maalatessa alkaa vetäytyä kasaan ja kuivuttuaan lopputulos kuvan mukaisesti laikuttainen. Mikähän auttaisi, vai onko purkki vaan ollut varastossa. Muottirasvat on pesty pois ja maali sekoitettu ravistelijalla. Kuvan pitäisi löytyä kuvapankista jollei linkki toimi.

Tuo lopputulos viittaa siihen, että joko pinnassa on muottirasvaa, tai maali on joko mennyt huonoksi tai sitten se ei sovellu pensselimaalaukseen. Mahdollisesti maalia on ohennettu liikaa?
Sitä epäilin itsekin ensin. Täytyy pestä osat toisen kerran ja katsoa vaikuttaako. Pieni mahdollisuus on, että pesin vain alkupään osat. Vuoden tauko rakentelussa ja heti meni metsään kun jatkoin. Pitäisi muistaa se muistiinpanojen teko.
Saattaa myös olla että sekoitus oli heikko tai liikaa ohenetta, tai perinteisesti pintajännitys. Pieni tippa flow aid tai Fairyia pitäisi siihen viimeiseen autta. Akryllit aina välillä käytäytyy oudosti ekavedolla ilman selkeetä syytä mutta kun saa edes jotain pintaan, seuravat alkaa leviää kunnolla. Jos praimeri on vaan menny huonoksi ja tarvitset lisää ostaa, suosittelisin Vallejo Surface Primer. Itse sivellinhemmo ja niitä käytäny kohta 10 vuotta ilman ongelmia kun taijusin miten se toimii ja mitä ei kannata tehdä.

Kimmo
Kiitos Tommi & Kimmo vinkeistä, täytyy tuota Fairya kokeilla. Pesin osat uudestaan laimealla saippualla suihkupullon kanssa ja päälle huolellinen huuhtelu. Sivelin kokeeksi muutaman eilen illalla ja näytti toimivan paremmin. Voi olla että tässä on noiden kaikkien syiden yhteisvaikutusta ja kokeilen vielä tänään tuota pintajännityksen poistoa.
Pesuun ei kannata käyttää mitään vaavin pyllyä pehmittävää ihmesaippuaa! Niistä kun jää lisää rasvaa siihen mallin pintaan. Pohjamaalin ohenne/ruiskun pesuaine hoitaa tämänkin ongelman menneisyyteen.
Muistuttaa ensimmäistä kokeiluani Hatakan maaleilla… Neuvo (muistaakseni näiltä sivuilta) oli ravistella vahvasti ainakin 30 s, levätä hiukan ja toistaa ravistelu. Toimii, vaikka yksikin puoli minuuttia tuntuu pitkältä.