Pienoismallit.net

Leopard 1 evakuointivaunu

Suomi osti Hollannista Leopard 1 evakuointivaunuja. Aihetta on sivuttu Uusia Suomi-malleja keskustelussa. Kyseisien vaunujen eräs yksilö on ollut nähtävillä ainakin Panssariseminaarissa, johon en itse valitattavasti voinut osallistua.
Mikä mahtaa olla vaunujen "suomettumisen" tilanne? Löytyykö kuvia? Tai tietoa varusteista ja hollantilaisten tekemien muutosten kohtalosta, esimerkiksi oikean kyljen luukun vahvistus, johtajan osasto takatilassa olevan luukun vahvistus, perässä vasemmalla alhaalla olevan laatikko, kylkien varusteet ja panssariseminaarista otetussa nettikuvassa oleva lava takakannella?

Tuli hankittua Modelltransin resiinimalli. Huippudetaljoitua yksilöä ei ole tarkoitus tehdä, mutta olisi mukava saada edes isoimmat yksityiskohdat paikalleen.

Viittaukset kuviin:
Akaan raportti panssariseminaarista
Leopard Club
Tuosta Tracks N' Troops sivustosta on jäänyt suht huono maku, vuosia sitten tilasin varastossa olevia 1/72 heko pilotteja. Noh, tulivat ne minulle noin 3-5kk myöhemmin postiin.
Oikean kyljen luukun "vahvistus" on pioneeriversion hydrauliikan lisäjäähdyttimen panssarisuojus. Takapanssarin laatikossa on muunmuassa telatyökaluja.
Kansivarustusta on muutettu monin paikoin, toisia näkyvästi ja toisia ei niin näkyvästi. Tyhjentävää vastausta on vaikea luonnehtia. Mutta muutoksia hollannin malliin on mittavasti.