Pienoismallit.net

Petljakov PE-2 pommiripustimet

Teksti Punatähdestä hakaristiin kuvaa PE-2:ssa olleen pommikuilussa 4 (4 RMS 50-100), keskisiivessä 2 kpl RMS 50-500 ja 2 kpl RMS 50-250 ja laskutelineen takaosassa 2 kpl RMS 50-100. Onko jollakin kuvaa/piirrosta, miten nuo pommiripustimet olivat esim PE-212:ssa? SAn kuvapankki ei asiaa valaise, Zvezda on hiukan pihistellyt ohjeissaan näiden yksityiskohtien suhteen tarjoten vain keskisiipeen 2kpl 500 kg (?) pommin ripustimia (plus pommikuilun ripustimet).
Terve!

Valitettavasti en pysty auttomaan ripustimien sijoituksen suhteen ainakaan nykytiedollani.

Näin lekoinsinöörinä kuvittelisin, että koneen rakenteessa ei ole "kovia paikkoja" loputtomiin. Ripustimet on todennäköisimmin kiinnitetetty alkuperäisiin kiinnityspisteisiin, mahdollisesti jonkun adapterin (=sovituskappaleen) kanssa.

Mutta RMS on lyhennys sanoista Ripustin Malli Suomi. Eli tuleeko Zvezdan sarjassa mukana tosiaan suomalaiset ripustimet? On ollut tarkoitus hankkia heidän 1/72 sarja, mutta ei ole viellä toteutunut.

Terveyttä,
Kari
Kari Lumppio kirjoitti:
Mutta RMS on lyhennys sanoista Ripustin Malli Suomi. Eli tuleeko Zvezdan sarjassa mukana tosiaan suomalaiset ripustimet?
Hei Kari. Hyvä huomautus tuosta RMSsta! Varmastikin nuo sarjan ripustimetkin ovat ei-suomalaisia (venäläisiä?), koska pommit eivät ainakaan ole suomalaisia. Tilasin Koran 250-kiloiset, mutta katselenpa Bleinheimin kirjasta RMS-malleja kuiluun, siipiin ja laskutelineeseen. Keskisiiven ripustimet ovat olleet rinta-rinnan, koska kirja toisaalla sanoo, että niistä kaksi sisimmäistä oli tarkoitettu syöksypommitukseen.

Sarja on kyllä miellyttävä rakentaa.
Keskisiiven ripustimien mallia: SA 155466 ja 155467. Jossakin muistan nähneeni piirroksen/ kuvan päätelinetilojen takana olevista pommikuiluista…ainakin luukut auki asennossa. Täytyy vielä vähän selata tiedostoja.
Kiitos Ari. Nyt alkaakin olla ripustimet selvillä. Yksikään kuva ei näytä mitään ripustimen kaltaista laskutelineiden takaosissa, joten taidanpa jättää ne rakentamatta, varsinkin kun PE-212 lähti viimeiselle matkalleen vain kahden 250 kg:n pommin kanssa.
Ne laskutelinekuilujen takana olevat ripustimet eivät näy ulospäin. Ovat pommikuilut aukeavine luukkuineen. Vähän samanlaiset kuin telineluukut. Näkyvät joissakin harvoissa kuvissa avonaisina. Hankala selittää sanallisesti, koetan etsiä kuvan.
Tälläviisiin:
Ari Oksanen kirjoitti:
Tälläviisiin
Johan selvisi - kiitos Ari. Onpa harvinainen(?) ratkaisu! Nyt rupesi kiinnostamaan, jos vielä avaisi nuo laskutelinegondolien luukut ja asentelisi sinne ripustimet ihan dokumentointimielessä. Maalaushomma ei ole vielä edes alkanut, joten ei suuri vaiva.