Pienoismallit.net

Fieseler 156 Storch Suomessa

Juha Jokinen kirjoitti:
Ja sävyjä oli varmaan niin monta kuin vuosien varrella oli valmistajiakin. Harmaammasta sävystä vihreämpään. Yleisesti sitä vihreään taittuvaa pidetään virallisena. Eri pienoismallimaalivalmistajienkin tuotteissa on isojakin sävyeroja. Omasta mielestäni Gunzen akryyli RLM02 on lähimpänä mielikuvaani ko. väristä…
Juuri näin, ei tarvitse kuin laittaa Googlen kuvahakuun RLM02 niin tulee sävyjä yhtä monta kuin valmistajaakin. Valmistajan näkemykseen ei siis aukottomasti voi luottaa jos ehdottomasti haluaa juuri sen "oikean" sävyn. No, minulle riittää kyllä hieman väljemmätkin toleranssit, muutenhan tässä iskee jakomielitauti näitä sävyjä pähkäillessä ja itse mallailu unohtuu.

Tuossa esimerkkinä yksi vertailu jossa tuo Gunze, LifeColor ja Vallejo. www.internetmodeler.com/scalemodels/nrtools/Mission-Models-WWII-Luftwaffe-RLM-Colors.php
No mallailu aiheuttaa kenties poikkeuksetta jonkinlaista eriytymistä ns. normaalista elämänmenosta. Aika harva lähimmäinen ymmärtää, että miettii jotain muinaisen lentokoneen sisätilojen värisävyjä. Hullunahan ne pitää. Mutta hauskaa, jos näin. Ei ainakaan pahaa kenellekään tarkoita. Ja keskustelemalla esim. tällä saitilla jaetaan tietoa, joka toivottavasti jää jonnekin tiedostoihin jälkipolville. Olihan vuodatus.
Juha Jokinen kirjoitti:
Hullunahan ne pitää. Mutta hauskaa, jos näin. Ei ainakaan pahaa kenellekään tarkoita. Ja keskustelemalla esim. tällä saitilla jaetaan tietoa, joka toivottavasti jää jonnekin tiedostoihin jälkipolville. Olihan vuodatus.
Tämän sivuston eräs hieno piirre on se, että täällä saatetaan saada hyvä keskustelu aiheesta, joka auttaa kaikkia kanssamallareita. Ilmainen tiedonjako, joka on aika harvinaista nykyään mallaripiireissäkin, valitettavasti. Ei tule miltään osin muuttaa pienoismallit.net politiikkaa siltäosin. Kuvienjako jutut on sitten vähän eri asia.