Pienoismallit.net

Suomalainen panssari IV

Eilen Parolassa kiinnostuin kotimaisen Panssari nelosen tekemisestä mutta en ehtinyt kenenkään asiantuntijan kanssa aiheesta puhumaan. Tarkoitus olisi saada 1/35 -malli sodanjälkeisessä asussa (ehkä n. 50 -luvun puoliväli) mutta mikähän olisi paras/helpoin lähtökohta aloittaa mallin väsääminen? Noiden alkuperäisten tyyppien väliset erot ovat minulle vielä eneimmäkseen mysteeri mutta käsittääkseni vaihtoehtoja voisivat olla Tamiya, Dragon tai Cyber Hobby. Tamiyaa taitaa ainakin saada kohtuullisen helposti.
mallin valmistajiin en ota kantaa mutta katso että on J sillä H:sa oli ilmeisestikin zimmerit ja noi suomeen tuodut taisi kaikki olla J www.andreaslarka.net/mediumheavytanks.html
Viimeksi muokattu 4.8.2019 12:02
Moi Kari,

Huomaa kuitenkin, että vaunuissa ei ole (ainakaan niissä, joista on kuvia julkaistu), ns. pystypakoputkia. Muuten kyllä on J:n ominaisuuksia. Suomimodifikaatiot ajankohdan mukaan, eli tankki-emma, tulensammuttimen laatikko vasemmalla lokasuojalla, iso varustelaatikko oikealla lokasuojalla, varustehäkki oikealla lokasuojalla, uusi takavalo, jalkaväkipuhelimen laatikko ja työkalujen uudelleen sijoittelu. Zimmeritiä vaunukohtaisesti ja ajankohdan mukaan enemmän tai vähemmän jne. Tornissa ei ole varustelaatikkoa. Jotenkin noin.

Kts: www.pienoismallit.net/profiilit/1175/kuvat/kuvapankki/kuva_150193/

Malli Tamiyan 35181 eli Ausf J.

T. Jake
Viimeksi muokattu 5.8.2019 08:29
Ilmeisesti aika hurjasti joutuu tekemään hommia, että saa etenkin sodan jälkeisen "nelosen". Tamiyan malli on varmaan paras vaihtoehto, sillä Dragon ei ole tehnyt Panzer IV Ausf. J 'Earlya' ja Cyber Hobbyn vastaava on kiven alla.
Lärkan sivuilla olevista kuvista päätellen ainakin 221-1:ssä on ollut sekä roinalaatikko tornin takana, että alarungossa selvä zimmeritpinnoite. Aihe kiinnostaa itseänikin, koska juuri pari päivää sitten koetin googletella J:n ja H:n eroja, eikä tullut edes mieleen, että meillä olisi ollut joku J:n ja H:n sekasikiö.
Kiitos avusta, oletin että pohjaksi pitäisi ottaa joku J-malli mutta H taitaakin olla oikea valinta (Kiitos Jarmo). Kyllä näillä vinkeillä eteenpäin pääsen.
Moi,

Tuli kirjoitusvirhe tuolla aikaisemmassa viestissä, eli tuo Tamiyan sarja 35181 on J eikä H, sorry.

Siinä on siis aikaisempi pakoputki, ei pystyputkia.

Se oli aikoinaan paras lähtökohta. Esim. Dragonin sarjoista minulla ei ole tietoa.

T. Jake
Jarmo Lindgren kirjoitti:
Moi,

Tuli kirjoitusvirhe tuolla aikaisemmassa viestissä, eli tuo Tamiyan sarja 35181 on J eikä H, sorry.

Siinä on siis aikaisempi pakoputki, ei pystyputkia.

Se oli aikoinaan paras lähtökohta. Esim. Dragonin sarjoista minulla ei ole tietoa.

T. Jake
Oukki doukki, Tamiyan J:stä lähdetään.
Kyllä Dragonin 'mid' J-nelosesta saa 'earlyn' rakennettua. Sisältää samat muovit kuin Cyber-Hobbyn 'early', lisättynä vain kolme valurankaa ja etsiarkkia muutettu hieman.

Omani rakentelin tuosta Dragonista. Osien määrä huomattavasti Tamiyaa suurempi, mutta meni kasaan silti oikein sujuvasti. Dragonille tyypilliseen tapaan ohjeiden kanssa sai olla tarkkana, että tuli käytettyä lukuisista vaihtoehtoisista osista ne oikeat.