Pienoismallit.net

Tiger 1 maalaus

Joo, tosiaan rupean värkkäilemään Tamiyan 1:35 Tigeria. Miten vaikeata on maalata pensseleillä, kun ei nuita ruiskuja ole?
Jos haluat yksiväriseksi; dunkelgelb("tumman keltainen") tai panzergrau("panssarin harmaa") niin siveltimellä onnistuu, mutta jos haluat maastokuvioisen yksilön niin ruiskumaalausta imitoivaa kuviota on vaikeaa saada siveltimellä.
Jos nyt katsoo David Byrdenin viimeisiä tutkimuksia tiikereiden väreistä niin Tamiyan eri versioista ei voi tehdä panzergrau eli harmaata, ainoastaan Dragonin initial versiot jotka palvelivat sPzAbt 502:in riveissä Leningradin rintamalla olivat harmaita. Tigerit oli kovasti kohdistettu -42-43 Afrikkaan ja Venäjän etelä-rintamalle joten ennen dunkelgelbin käyttöönottoa olivat maalattu Afrikan väreihin joko yksi tai kaksi-värisinä eli joko RAL8000 tai RAL8020 vaalean ruskeat lisävärinä vaalean vihreä. Middle ja Late Tigerit Dunkelgelbillä ja naamiovärit päälle kun puhutaan Tamiyan Tiikereistä
Tero Raitanen kirjoitti:
Jos nyt katsoo David Byrdenin viimeisiä tutkimuksia tiikereiden väreistä niin Tamiyan eri versioista ei voi tehdä panzergrau eli harmaata, ainoastaan Dragonin initial versiot jotka palvelivat sPzAbt 502:in riveissä Leningradin rintamalla olivat harmaita.
En ole asiantuntija mutta mielestäni pari "early" -tyypin tiikeriä lähetettiin kuitenkin harmaana täydennysjoukoiksi Leningradin rintamalle. Toki Tamiyan seteissä ei ole niihin dekaaleita, mutta luulisin että pienellä vääntämisellä siitä saisi tarkan version.

Omat arvailuni perustuvat tähän artikkeliin: tiger1.info/EN/Grey-Tigers.html
Minä maalasin myös pensseleillä pitkään kunnes viimein hankin ruiskun. Siinä välissä oli kuitenkin lyhyt kausi jolloin käytin Tamiyan spray-maaleja ja se oli minulle iso edistys pensselimaalaukseen kun piti saada aikaan yksivärinen malli. Sprayn kassa saa vaan olla tarkkana, sieltä tulee maalia aika runsaasti vaikka kuinka yrittäisi olla tarkkana… yhdellä purkilla maalaa suunnilleen kolme mallia.

Kannattaa kokeilla, saa ainakin päävärin hyvin levitettyä ja siitä sitten pensselillä läiskät päälle!
Unohdin Tamiyan Afrikka tiikerin josta tosiaan pienellä vaivalla saa tehtyä myös "Leningrad" tiikerin jotka olivat harmaita tai harmaa valkoisia. Siirtokuvat sPzAbt 502:ta varten pitää etsiä jostain.
Jos nyt vielä listaan "Leningrad" tiikerin ulkonäköä:

kapeat etu- ja takalokasuojat

ei sivulokasuojia

ei pakoputkiensuojia

ei Fiefel-ilmanpuhdistimia

roinalaatikkoa ei ollut tai sitten Pz3 mallinen tai sitten "mikkihiirenkorvat"

savunheittimet oli tai ei myöhemmin

ajovalot normaalisti rungon etukulmissa tai sitten poissa

väri harmaa tai talvella valkoinen harmailla raidoilla
Kiitos kaikille vastanneille kokeilen jotakin.