Pienoismallit.net

Kysymys Emali maalien käytöstä pienoismalleissa

Moi,

Kyselisin neuvoja maalaukseen; huomasin eräässä Ferrari Formula pienoismallissani maalipinnassa pieniä lohkeamia ja halusin ehostaa nämä kohdat. Ostin kaupasta Humbrolin kiilto emali-maalia ja maalasin paljaat kohdat uudelleen. Lopputuloksesta tuli muuten hyvä, mutta pinta jäi tahmeaksi. Onko tämä vain emali-maalin ominaisuus ja pitäisi laittaa myös lakka päälle, vai onko kyseessä vain aloittelijan huono maalaustyö? Formulan kori on tehty metallista.
Hei, tyypillinen liian vähäisen maalin sekoittamisen ongelma:) Maali pitää sekoittaa ihan pohjia myöten tikulla hämmentäen niin, että pohjalla mahdollisesti oleva mälli hajoaa. Lopuksi voi ravistelemalla viimeistellä tuloksen. Humbrolit ovat vähän työläitä tässä suhteessa, mutta kiiltävät yleensä helpompia.

Toinen asia on kuivumisaika- eli kiiltäväpintainen maali siveltimellä levitettynä kuivuu helposti vuorokauden, mutta tästä ei kai ollut kyse?

T:Ville H
Kiitos vastauksesta. Tosiaan kuivumisajasta ei ollut kyse, hyvin mahdollista että olisi pitänyt sekoittaa perusteellisemmin maalia. Maalia jäi vielä kyllä riittämiin, joten yritän varmaan uudelleen vielä. Kyseessä oleva pienoismalli on muutenkin eräänlainen testimalli itselleni; maalauksen harjoittelua tulevia projekteja varten.
Muistikuvani ja kokemukseni Humbrolin sinänsä hyvistä maaleista on juurikin tuo pitkä kuivumisaika kiiltävän punaisen kohdalla. (Pimeässä loistava maali on toinen jota en ole saanut kuivamaan kunnolla)
Hyvän sekoituksen jälkeen tippa tai kaksi maalia lusikkaan tms. astiaan ja tippa tinneriä ja sekoitus ja jo kuivuu paremmin. Kaksi ohutta kerrosta kuivaa nopeammin kuin yksi paksu kerros.

Itse olen laittanut laakerikuulia RST, ilmakiväärin luoteja tai spraypurkin sisältä evakuoituja pieniä kuulia yksi per maalipurkki. Pitempiaikaisessa säilössä olleelle maalille ensin tulitikulla sekoitus pohjia myöten, kansi kiinni ja useamman minuutin ravistus. Joskus maali kaipaa ohennetta muutaman tipan ennen/jälkeen sekoituksen.

AJ.
Tuo ohennuskin kävi mielessä, mutta hieman epävarma ollut tinnerin määrästä, toki huomasin jo että ei sitä paljoa vaadita. Kyseessä muutenkin Bburagon halvahko malli niin onnistumisen stressi ei ole suuri. Olen katsellut Tamiyan ja muiden valmistajien koottavia malleja F1 autoista, onko kellään tietoa kuinka laadukkaita ovat?
Terve Joonas!
Pensselimaalauksessa tinneriä sopiva määrä on yleensä 20 - 50 prosenttia riippuen maalaajasta ja maalista. Kannattaa ensin ohentaa vähän ja kokeilla maalin juoksevuutta johonkin. Ja kun sopiva seossuhde löytyy, niin sitten maalin pitäisi levittyä nätisti oman maalaus tahdin mukaan. Emalimaaleissa itse käytän tinneriä jossa on mukana n. 25 prosenttia lakkabensiini. Se taas puolestaan vähän hidastaa kuivumista maalausvaiheessa.
Tamiyan sarjat ovat laadukkaita, joskin niissäkin on puutteita, ja on rakentajakohtaista mitä laadulla tarkoitetaan. Uuden rakennusrjan ominaisuuksiin tutustuminen käy kätevästi Youtuben Unboxing/Open Box Review- videoiden avulla.
T. Mikko M.
Ja tässä tinnerillä tarkoitetaan siis valmistajan omaa ohennetta, ei selluloosamaaleille tarkoitettua "tinneriä".
(Tuota selluloosatinneriä voi periaatteessa käyttää myös emalimaalien kanssa, käytän itsekin, mutta vain ruiskukäytössä. Sivellinkäytössä se haihtuu liian nopeasti)

T:Ville H
Eiköhän tässä nyt kuitenkin tarkoitettu tinneriä. Valmistajan oma ohenne on tärpättiä/lakkabensiiniä, jolla Mikko siis hidastaa tuota tinnerin haihtumista.
Juu, käytän rautakaupan tinneriä jossa EI ole asetonia. Sellaista saa vähän etsiä, mutta ainakin Diggers Thinner on sellainen valmiste. Asetoni on myrkkyä muoville ja siksi monet spraymaalit saavat muovin nk. sulamaan. Tamiyan keltakorkkinen on myös valmistajan mukaan myös tinneriä mutta se ei ole sama asia kuin tavanomainen tinneri. Eli sekään ei kokemukseni mukaan toimi Revellin ja Humbrolin emalimaaleille.
Tärpättiä en käytä, vaan nimenomaan lakkabensiiniä, engl. White spirit.. Se ei liuota muovia eikä aikaisempaa maalikerros ta, vaan on neutraali täyteaine tai pikemminkin laimennin, joka haihtuu hitaasti. Kun sitä on tarpeeksi, pystyy pensselilläkin maalaamaan niin, että edellinen siveltimen veto ei ehdi kuivua ennen seuraavaa.
Selluloosatinneristä en osaa sanoa mitään, liekö se kuitenkin tärpättiä? Tärpätissä on terpeenejä, joita en pienoismallien maalauksessa kaipaa sotkemaan muutenkin sekavaa ja herkkää onnistumisen ja mokaamisen tasapainoa.
Pelkällä lakkabensiinillä ohentaminen ei ole hyvä sekään, kun silloin maali saattaa sakata. Sekin tietysti riippuu laimennusasteesta ja itselleni tuntemattomista ilmiöistä. Varmasti joku silläkin systeemillä saa hyvää jälkeä aikaan eli mitään yleispätevää totuutta lienee vaikea löytää.
Nämä nimitykset on todella sekavia, varsinkin jos yrittää saada niitä yhteen englanninkielisten termien kanssa ;-)

Wikipedia:
Mineraalitärpätti eli lakkabensiini on maaöljystä jalostettu liuotin, jota käytetään samaan tapaan kuin mäntyöljystä valmistettavaa aitoa tärpättiä.

Itse olen, niinä harvoina kertoina kun Humbrol/Revell maaleilla ruiskulla levitellyt, käyttänyt jompaa kumpaa.