Pienoismallit.net

Radio ohjaus ongelma

Olisko jollakulla hallussa tieto miten 2 rc auton nopeudensäädintä kytketään vastaanottimeen ,,satunnaisesti se on onnistunut,,,mutta nyt tuli savut pihalle ,,siis 2 kpl 12v moottoreita ohjataan yhtäaikaa ja molemmilla on oma virtalähde 12 v ,,
Kannattaa kysellä täältä: rc10.fi
Vastaanottimestako tuli savut pihalle?
Niin, jotta voisi edes yrittää auttaa, pitäisi kyllä saada tarkempi kuvaus, mitä on käytetty, miten ja mikä petti.

T:Ville H
Joo, ja miksi molemmilla moottoreilla omat akut? Kyllähän noita drooneja ajetaan useammalla moottorilla, yhdellä akulla, radiossa/ohjaussoftassa omat kanavat joka moottorille, virransyöttö jakokortin kautta.

www.aliexpress.com/item/32869955135.html
Vähän vanha aihe, mutta vastaan kuitenkin. Vastarissa on kyllä lähdöt noparille ja servoille, mutta jännite ei ole suunniteltu 12V järjestelmälle. Pitäs nähdä koko systeempi, että osaa sanoo enemmän. Itellä on noita rc vehkeitä enemmänkin, joku kiinalainen Tiger II mutta sehän on valmis paketti ja toimii 7.2V yhdellä akulla ja lähettimenä 8 kanavainen radio.
Kahden erillisen akun ja nopeudensäätimen kytkeminen saman vastaanottimen perään saattaa tosiaan tuottaa ongelmia, koska nopeudensäädin syöttää vastaanottimelle ja siihen kytketyille servoille niiden tarvitseman 5,5…6 V jännitteen. Eri akuista ja nopeudensäätimistä generoidut syöttöjännitteet saattavat todella pahasti sotkea vastaanottimen toiminnan.

Myöskin tilanne, jossa yhteisestä 12 V akusta tehdään kahdella nopeudensäätimellä tuo 5,5…6V voi jossain määrin aiheuttaa vastaanottimessa häiriöitä, koska nuo syöttöjännitteet voivat liiaksi poiketa toisistaan.

Ehkä parhaiten toimisi systeemi jossa molempien moottoreiden järjestelmät pidetään galvaanisesti täysin erossa toisistaan ja käytetään kahta vastaanotinta jotka molemmat paritetaan yhteisen lähettimen (2,4 GHz) kanssa. Tällöin molemmille vastaanottimille voidaan käyttää omat 12 V akut ja nopeudensäätimet, jolloin eivät häiritsisi toisiaan. Nopeudensäätimet voidaan sitten kytkeä omilla vastaanottimillaan eri kanaville, jolloin yhteisellä lähettimellä voidaan niitä ohjata erikseen.
Todellakin, vanha ketju, eikä saatu edes lisätietoja asianomaiselta.

Mutta tuohon edelliseen viestiin: Olen itse käyttänyt parissa laivamallissa kahden akun, sekä kolmen säätimen ja moottorin yhdistelmää ilman ongelmia. Tässä ideana on se, että vain yhdestä säätimestä käytetään BEC-toimintoa, ts. muista on irroitettu +-johto, tai itse asiassa toisesta, kun kolmannessa ei edes ole BEC-piiriä (Robbe NAVY CONTROL 540 R).

Selvennöksenä, BEC eli Battery Elimination Circuit syöttää säätimen kautta ajoakulta n. 5 v jännitettä vastaanottimelle ja servoille. Tämähän on nykyään säätimien perusominaisuus, mutta silloin joskus luksusta.

Tuollainen kahden vastaanottimen kanssa sählääminen tuo tähän todennäköisesti vain lisämurheita. En ole varma voiko kaikissa tai missään radioissa edes parittaa useampia. Vanhoissa 27 ja 40 MHz analogisissa kideradioissahan tuo onnistuu helposti.

Alkuperäisestä kuvauksesta tuli mieleen, että autosäädin ei tyypillisesti edes kestä 12 v jännitettä (Tyypillisesti 7,2 Nixx tai 7,4 V LiPo) ja siksi kärähti. Myös on mahdollista, että BEC kärähti, mutta kokemukseni mukaan 2 BEC:in käyttö rinnan onnistuu, ainakin jos säätimet samanlaisia, tämä testattu "vahingossa".
Lisäksi väärinkytkentä tms. on mahdollinen käryn selittäjä.

T:Ville H
Itseasiassa nykyään noparit kestää mekein mitä vain. Nykyajan Lipo akut kun ovat melko järeitä. Esim joku 3S LiPo akku on nimellisjännitteeltään 11.1V. Näitähän on sitten moneen lähtöön, järeimmät on jo 8S, näitä voi tutkia vaikka Hobbylinnan sivuilta kyllästymiseen asti. Noparin tärkein ominasuus on kuinka kestää akkujen jännitteet ja virran. Uudemmissa akuissa kun alkaa olemaan tuhoton määrä amppeerejakin. En itekään kaikkea noista ymmärrä, itelle riittää ihan tuo Traxxas E-Maxx vekotin ja muutama muu vekotin. Tulipa mieleen, että Arduinolla pystyy sitten tekemään mitä vain, veli rakensi sellasen ympärille robottipölynimurin…
Aii-vann: Nykyisin noihin 1:8 sähköautoihin ja hupivehkeisiin tosiaan käytetään korkeampia jännitteitä, ajatukseni oli siinä vanhassa 6 cell NiCd -maailmassa.

Virranhan määrää aina moottori (tai moottorin säädin, jos halutaan viisastella), ei akku, joka määrää vain jännitteen. Akulla toki on (maksimi) virranantokyky, eli rajoitus.

T:Ville H