Pienoismallit.net

Todellisia vaiko suunnittelupöydälle jääneitä?

Ehtikö kuvan E-50 Jagdpanzer palvelukseen, vai jäikö se suunnittelupöydälle? Ilmeisesti tuo massiivinen E-100 ei ainakaan ollut missään mukana, mutta oliko tuollainen kuitenkin suunnitelmissa vai onko mallin esikuva täysin mielikuvituksen tuotetta?

E-tankkeja ei koskaan saatu sotatoimiin. Pelkästään E-100:sta oli olemassa runko. Kukaan ei edes tiedä minkälainen tykkitorni siihen olisi asennettu. En tiedä onko E-50 ja E-75 tankeista ollut edes minkäänlaisia piirroksia.
Okei. Mitenhän nuo kantsis sit viimeistellä, kun eläviä esikuvia ei ole. Säistetäänkö kuten ne joilla on aidot esikuvat vai pitäisikö tehdä "ulos tehtaalta" versio… 🤔
"Oman maun mukaan" lienee ainoa oikea vastaus (kuten mallailussa pitkälti muutenkin). Jos ei ole varma, niin voi googlailla muiden malleja, jos se herättäisi ajatuksia.
E-100 oli noista kahdesta todellisin. Britit saivat saaliiksi melkein valmiin rungon -45. E-100:n oli tarkoitus olla Maus:n korvaaja jossain vaiheessa ja kahta eri tormivaihtoehtoa oli suunnitteilla; joko kuvassa oleva Maus:n torni tai sitten Kruppin suunnittelema kulmikkaampi torni. Modelcollectilta löytyy tuostakin versiosta malli.
E-50 Jagdpanzer on puolestaan täysin kuvitteellinen vaikka E-50 ainakin jollain asteella oli piirrettynä. Muistelin jossain Jentzin tai Spielbergerin kirjassa nähneeni E-50 jousituksen piirroksia.

Mitä maalaukseen / viimeistelyyn tulee, niin oman maun mukaan. Se hauska puoli näissä malleissa on, että taivas on oikeastaan ainoa raja. Itse tosin karsastan pelkässä pohjamaalissa olevia, mutta käytössä olevia saksalaisia vaunuja, kun ei niitä ei oikeastikaan ollut. Olkoonkin ns. paperipanssareita tai muita ei-todellisia kapineita, mutta sen verran haluan niihinkin aitoutta mukaan, että ovat naamioväreissä.
Jukka Penttinen kirjoitti:
Britit saivat saaliiksi melkein valmiin rungon -45.
Helppo viimeistely, ilman What iffiä. Harjoitelmia taitaa löytyä jokaisen kaapista ;-)
Jussi Mänttäri kirjoitti:
Okei. Mitenhän nuo kantsis sit viimeistellä, kun eläviä esikuvia ei ole. Säistetäänkö kuten ne joilla on aidot esikuvat vai pitäisikö tehdä "ulos tehtaalta" versio… 🤔
Makuasia, itse tykkään sellaisesta rähjäisestä ulkoasusta näiden kohdalla enemmän kuin tehdastuoreesta. Koska tositoimissa näitä ei nähty niin se antaa vapaat kädet viimeistelylle kuin naamiokaaviollekin.