Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: Mikko Saarelan muistoryhmärakentelu

Voisinin siipienväliset takilointisiimat kiinnitetty alasiipiin. Seuraavaksi pitäisi pähkäillä, että miten yläsiiven saa paikoilleen.
Tuota Voisinia voi todella kutsua lentäviksi kangaspuiksi.

Nieuportini edistyy hitaasti mutta varmasti. Eduardin tarjoama moottori pitää korvata uudella, kun tavoitteena on malli 16. Oma projektinsa sekin.
Kiitos Tomille,
Ilya Muromets on lisätty sivustolle. Ryhmärakenteluotsikon klikkaus, niin siellä on.
Se on sitten Pfaltz paketti korkattu ja ohjaamon alue on saanut hieman väriä pintaansa,
Edessä on kuitenkin jonninmoiset siivoustalkoot. Lähes jokaisessa osassa on pientä röpöä. Onneksi ei ole kuin yksi valurunko.

E-P
Halberstadt CL II -sarjan rakennus etenee hitaasti, sisuskalut alkavat olla kasassa - osa tehdystä työstä kyllä taitaa jäädä kovasti piiloon, jahka runkopuolikkaat on liitetty yhteen.

Sain laitettua Voisinin yläsiiven paikoilleen:


Teki vaiheessa syöksyn kivilattialle, joten jouduin korjaamaan vasenta siipeä. Toivottavasti ei pahasti näy. Vielä siivestä puuttuu siivekkeiden ohjausvaijerit ja alasiiven diagonaaliset tukivaijerit alasiiven alle. Ne tulevat paikoilleen jossain vaiheessa.

Hiljalleen etenee hannover. Nyt seisahduksissa sen aikaa että Gaspatch modelsin turnbucklesit saapuvat. Yritin parin päivän aikana niitä itse mallintaa, mutta kelvollista ei syntynyt. Niinpä piti siirtyä tilauskannalle.

Mika, hyvältä näytti livenä tuo Voisin.
Pfaltzin runko on kasassa ja osittain pohjamaalattu. Myös kaikki siivet ja peräsin ovat saaneet pohjamaalin pintaansa.
Melkein lensi pyyhe kehään Pfalzin rakentamisessa. Sen verran mielenkiintoinen oli laskutelineviritelmä. Kyseisestä kohdasta tuli lähinnä työvoitto. Siiven ja pyrstöosien asennus ja takilointi ovat vielä edessä.

E-P
Voisin on saanut takapuomit paikoilleen. Monta haastavaa vaihetta on vielä jäljellä. Ne tulee tehdyksi sydämen halusta Mikon muistoksi.